Demonstration mod afskaffelsen af store bededag

Søndag den 5. februar organiserer Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) demonstration på Christiansborg Slotsplads som protest mod afskaffelsen af store bededag. Du kan komme gratis med bus til København for at deltage.

Oprettet: 25.01.2023
Stig Vognæs

Demonstrationen på Christiansborgs Slotsplads finder sted søndag den 5. februar klokken 14 til 16. Fagbevægelsens Hovedorganisation organiserer busser fra talrige steder i Danmark, og du kan komme med.

Dansk Sygeplejeråd betaler transporten og bustransporten er ved at blive organiseret lige nu. Derfor er alle detaljer og tidspunkter ikke på plads i skrivende stund.

Hvis du vil med til Christiansborgs Slotsplads, så hold øje med Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmarks hjemmeside (www.dsr.dk/syddanmark) eller med vores Facebookprofil (www.facebook.com/kredssyddanmark). Her vil vi opdatere med afgangstider, opsamlingssteder mv.

Her er de busser der er organiseret lige nu:

Bus fra Svendborg
Bus fra Sønderborg, Rødekro og Hammelev
Bus fra Vejle, Kolding og Fredericia

Bus fra Varde, Esbjerg, Vejen, Billund

Bus fra Middelfart, Odense, Nyborg

FH repræsenterer danske lønmodtagere

Fagbevægelsens Hovedorganisation skriver bl.a. om demonstrationen:

Kom og vær med, når vi samles for at markere, at vi vil bevare store bededag. Det bliver en hyggelig eftermiddag med musik, taler, underholdning og spændende aktiviteter.

Og hvorfor er det vigtigt, at du kommer med?

Fordi store bededag er vores fælles fridag, hvor vi kan slappe af eller være sammen med vores venner og familie. Sådan skal det også være fremover i Danmark.

Det er ikke i orden, at regeringen afskaffer helligdage eller fridage hen over hovedet på os alle. Og endda fjerner kompensationen for de lønmodtagere, der hele tiden har arbejdet store bededag.

Fagbevægelsens Hovedorganisation er en samling af en lang række danske fagforeninger, blandt andre Dansk Sygeplejeråd, og taler på vegne af 1,3 mio. danske lønmodtagere.