Dorthe Boe Danbjørg nyvalgt næstformand i Dansk Sygeplejeråd

Med 7056 stemmer sikrede Dorthe Boe Danbjørg sig en plads i Dansk Sygeplejeråds topledelse. Hun bliver 2. næstformand og skal sammen med Anni Pilgaard og Grete Christensen kæmpe for bedre vilkår til sygeplejerskerne de næste fire år.

Oprettet: 09.11.2018
Stig Vognæs

Dorthe Boe Danbjørg gik til valg med tre mærkesager: 1. højere løn, 2 flere sygeplejersker, 3. bedre uddannelse og efteruddannelse. Det gav 22,3 procent af de afgivne stemmer og var tilstrækkeligt til pladsen som 2. næstformand. 1. næstformand blev et genvalg til Anni Pilgaard, der opnåede 27,8 procent af stemmerne.

Siden 2017 har Dorthe været medlem af bestyrelsen i Kreds Syddanmark, men den post forlader hun nu. Hun skal også have orlov fra arbejdet som uddannelsesleder for kandidatstudiet i klinisk sygepleje på Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital, for allerede i dag fredag begynder hun i sin nye stilling.

“Jeg er overvældet over at være blevet valgt,” fortæller Dorthe, “det er en ære, og jeg vil gøre alt for at leve op til det store ansvar, som medlemmerne har givet mig. Det er en drøm at skulle være med til at kæmpe for de mange tusinder af sygeplejersker, der hver dag går på arbejde og knokler for sygeplejefaget og på trods af svære arbejdsvilkår giver patienter og pårørende en god pleje.”

Foto: Dorthe Boe Danbjørg (tv), Grete Christensen (m) og Anni Pilgaard (th).

 

Læs også: