Fra hvid til blå

I fredags skiftede medarbejderne med patientkontakt på Sygehus Sønderjylland Tønder deres hvide uniformer ud med blå. I denne uge følger Sønderborg og Aabenraa.

Oprettet: 30.09.2019
Stig Vognæs

Fredag den 27. september var store skiftedag på Sygehus Sønderjylland Tønder. Fra klokken 12 blev tøjet i depoterne skiftet ud, og alle medarbejdere skulle herefter trække i mørkeblå bukser og lyseblå overdel.

Det har været en længere proces at udvælge de nye uniformer, der bliver standardpåklædning for alle regionens sygehusmedarbejdere med patientkontakt. Der har været medarbejderinvolvering, farvevalg og en udbudsrunde, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Blandt andet indeholder de nye uniformsoverdele mere bomuld, end der er i de gamle uniformer, og materialet er vævet, så bomulden sidder på indersiden af uniformen. Det gør, at uniformerne er mere bløde og åndbare.

Slut med gennemsigtige uniformer

Samtidig er de mørkeblå bukser ikke på samme måde gennemsigtige som de ældre hvide uniformer godt kunne blive med tiden.

På Sygehus Sønderjylland vil medarbejderne på matriklerne i Aabenraa og Sønderborg skifte uniformer mandag den 30. september. Foruden uniformer skifter patienttøjet, sengelinned og dyner også næste uge.

I Sønderborg sker skiftet for patienterne den 1. oktober, mens Aabenraa følger trop 2. oktober. Sydvestjysk Sygehus skifter også fra hvid til blår senere i år, og fra foråret 2020 kommer turen til Sygehus Lillebælt og Odense Universitetshospital.

 

Læs også: