Fusionen mellem LO og FTF er rykket tættere på

Fredag den 9. marts holdt Dansk Sygeplejeråd ekstraordinær kongres. Eneste punkt var den eventuelle fusion mellem hovedorganisationerne LO og FTF. Dansk Sygeplejeråd, som er del af FTF, besluttede sig for at sige ja..

Oprettet: 12.03.2018
Stig Vognæs

Kongressen i Dansk Sygeplejeråd stemte ja til fusionen mellem FTF og LO. Afstemningen skete ved navneopråb, og sammentællingen viste, at 96 kongresdeltagere stemte ja, 37 stemte nej, mens 9 stemte blankt.

Alle Kreds Syddanmarks kredsbestyrelsesmedlemmer støttede fusionen.

Den beslutning tager Dansk Sygeplejeråds delegation nu med til FTFs ekstraordinære kongres.

Det er den rigtige vej

- Vi tror helt grundlæggende på, at det er den rigtige vej, og at vi sammen står stærkest uden at det fjerner Dansk Sygeplejeråds selvstændighed, udtaler kredsformand John Christiansen.

- Vi tror på, at vi skal være med til at forme den nye hovedorganisation - både den centrale og den lokale organisation. Og at vi både kan lære og bidrage i et nyt fællesskab, slutter John.

Den endelige beslutning om en eventuel fusion skal nu skal træffes af FTFs og LO’s mange tilknyttede fagforeninger. Det sker fredag den 13. april i Odense, hvor både FTF og LO holder parallelle kongresser. Hvis begge organisationer her godkender fusionsplanerne bliver der senere samme dag holdt stiftende kongres for den ny hovedorganisation, som i så fald afløser FTF og LO per 1. januar 2019.

Læs også: