Fyraftensmøder om kirurgisk røg

Brugen af monopolare brændere ved operationer bliver mere og mere almindelig. Men el-knivene udvikler røg med skadelige partikler og gasser, der kan gøre operationssygeplejersker og læger syge. Bliv klogere på den kirurgiske røg ved to enslydende fyraftensmøder 16. marts i Esbjerg og 17. marts i Odense.

Oprettet: 22.12.2021
Stig Vognæs

Elkirurgi er kommet for at blive. De seneste ti år har udviklingen i de såkaldt "monopolare brændere" været eksplosiv på operationsstuerne verden over.

Der er en mørk bagside ved brugen af de monopolare brændere på operationsstuerne. Elknivene udvikler røg, der indeholder skadelige partikler og gasser. En undersøgelse viser, at røgpåvirkningen under en hel dags operation med utilstrækkelig udsugning i operationsstuen svarer til at indhalere 27-30 ufiltrerede cigaretter.

Heldigvis finders der rekommandationer, guidelines og lovgivning, der beskytter personalet. Du kan være med til at sørge fort at disse retningslinjer bliver overholdt.

Underviser er Elisabeth S. Lundholm, der har været operationssygeplejerske i 14 år.

Yderligere info og tilmelding til arrangementet i Esbjerg den 16. marts kl. 16-19:30

Yderligere info og tilmelding til arrangementet i Odense den 17. marts kl. 16-19:30

 

Covid-19: Der tages forbehold for aflysninger eller ændringer som følge af covid-restriktioner. Du bedes inden deltagelse holde dig orienteret om og følge myndighedernes krav ved deltagelse i arrangementer, så som eksempelvis krav om gyldigt coronapas, mundbind, afstandskrav o.l.

 

Andre syddanske nyheder og tilbud: