Jeg glæder mig til at skifte side

Siden 1. marts har Lene Horndrup været faglig konsulent hos Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark. Lene har mange års erfaring, blandt andet som leder for sygeplejersker i forskellige sammenhænge.

Oprettet: 02.04.2019
Stig Vognæs

Lene Horndrup startede på socialrådgiveruddannelsen på Den Sociale Højskole i Esbjerg, men skiftede efter et par år både uddannelse og by - til sygeplejeskolen i Odense.

”Det valg har jeg aldrig fortrudt, men det var på socialrådgiveruddannelsen, jeg fik smag for at læse og fortolke lovestof, hvilket jeg har haft god gavn af i flere af mine jobs,” uddyber hun.

Lene kunne sætte emblemet på kitlen i 1989, og begyndte sit arbejdsliv som basissygeplejerske på medicinsk afdeling på Middelfart Sygehus, og senere blev det som hjemmesygeplejerske, tilsynsførende sygeplejerske mv.

Leder og HR-konsulent

Efterhånden som årerne går, kan cv’et berette om ledererfaring inden for sygepleje og hjemmepleje på forskellige niveauer. Lene har eksempelvis været 1. assistent på et sygehus, konstitueret afdelingssygeplejerske, områdeleder og ledende sygeplejerske i et par kommuner.

Undervejs supplerede hun sin formelle baggrund med en diplomuddannelse i ledelse.

Lene har mere end ti års erfaring som personalekonsulent først i Fredericia Kommune og de seneste fem år i Nordfyns Kommune, hvor hun var teamleder og personalekonsulent i ’Forhandling og Personale’.

En ny synsvinkel

Efter mange år som repræsentant for arbejdsgiversiden fik Lene lyst til ”at sætte sig over på den anden side af bordet” og blive medarbejdernes repræsentant. Lene understreger, at der ikke behøver være et direkte modsætningsforhold i dette, da begge parter ofte har en fælles interesse i at nå et godt resultat.

"Det offentlige område er desuden meget reguleret, og overenskomsten mv. skal overholdes, uanset om man sidder på den ene eller anden side af bordet," slår Lene fast.

"Som personalekonsulent har jeg haft stort set alle overenskomstområder og dermed forhandlet med rigtig mange faglige organisationer i forskellige sammenhænge. Jeg håber og tror på, at de mange år som repræsentant for arbejdsgiversiden – både som leder og som personalekonsulent, giver mig gode forudsætninger for at tale medlemmernes sag."

Konsulent, vidensperson og frivillig

Hos Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark skal Lene Horndrup skal være faglig konsulent på Sydvestjysk Sygehus, AMK vagtcentralen og desuden være vidensperson på arbejdsmiljøområdet.

Lene er 59 år, fynbo og bosat i Middelfart Kommune. Fritiden bruges på lange gåture med hunden, familie og venner, og ikke mindst barnebarnet. Indimellem bliver der også tid til lidt frivilligt arbejde, blandt andet som mentor for flygtninge, der tager Social- og sundhedshjælperuddannelsen.

Dansk Sygeplejeråd byder Lene Horndrup velkommen.

Læs også: