Kredsformanden er stolt

”Jeg er glad for, at så mange byder sig til, og jeg er også stolt over, at sygeplejerskerne er klar til at løfte opgaven i den her tid.” I dagens udgave af Fyens Stiftstidende er Kredsformand John Christiansen interviewet på baggrund af de mange, der har meldt til Region Syddanmarks Corona-jobbank.

Oprettet: 20.03.2020
Stig Vognæs

I løbet af tre dage har 1500 personer meldt sig til Region Syddanmark Corona-jobbank (COVID-19 assistance). Det drejer sig om mennesker med sundhedsfaglige og pædagogiske uddannelser, sygeplejersker, læger, SOSU-assistenter, studerende, pædagoger med mere.

På listen finder man også knap 200 sygeplejersker og lige så mange sygeplejerskestuderende.
Kredsformand John Christiansen fortæller i interviewet, at sygeplejersker er lige så bekymrede som alle andre for deres familiers ve og vel, og for hvordan det hele skal komme til at hænge sammen.

På trods af disse alvorlige tanker har sygeplejersker, der er på efterløn eller som har fratrådt deres job af andre årsager, meldt sig for at yde en ekstra indsats. Det gælder også sygeplejerskestuderende. Det gør kredsformanden opløftet på fagets vegne.

Der bliver meget at tale om bagefter

”Vi støtter op om initiativet, og vi har også hjulpet med at synliggøre, at muligheden er der," siger John Christiansen til Fyens Stiftstidende, og tilføjer:

”Normalt ville vi jo tilgå den her opgave på en anden måde. I dag er vi meget bevidste om, at tiden er en afgørende faktor for at få tingene til at køre. Så der er meget, jeg forventer, vi kommer til at snakke om bagefter.

Men lige nu og her er vores fokus at få sat maskinen op i et højere gear. Det fornemmer jeg forståelse for.”

Læs interviewet i Fyens Stiftstidende 20.3.20 første sektion side 7

Fakta

Torsdag morgen klokken 9 havde i alt 1489 personer meldt sig til i Region Syddanmarks COVID-19 assistance.
De er fordelt på følgende faggrupper: Anden sundhedsfaglig uddannelse: 473. Læger: 118. Medicinstuderende: 230. Pædagoger: 137. SOSU: 123. SOSO-elev: 25. Sygeplejerske: 185. Sygeplejestuderende: 198.
Ialt: 1489.

Link til COVID-19 assistance