Kvinder i ord og bevægelse – den 8. marts

Den 8. marts er kvindernes internationale kampdag – corona eller ej. Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark er med til at støtte 8. marts-arrangementet i Rudkøbing, som på grund af pandemien har ændret koncept fra stormøde til ’walk & talk’.

Oprettet: 27.01.2021
Stig Vognæs

Mandag 8. marts klokken 11 fejres Kvindernes Internationale kampdag på Langelands Efterskole, Nørrebro 190 i Rudkøbing. Der er gratis adgang.

Overskriften er ”Kvinder i bevægelse” og det tolkes dobbelt. Dels i overført betydning: En tidligere toppolitiker fortæller om skiftet fra politik til kommunal embedskvinde. Dels helt bogstaveligt: Deltagerne inviteres til en ca. fem kilometer lang travetur langs strand og i skov omkring Rudkøbing - i mindre grupper, hvis reglerne fortsat påbyder det. Undervejs kan de, der har lyst til et forårsgys, hoppe i vandet ved badeanstalten.

Undervejs kan deltagerne møde syv forfattere: Anika Eibe, Anni Printz, Heidi Kølle Andersen, Lulu Okholm. Marie Wöldike, Kristine Karlshøj samt Kathrine Mørk Mydtskov’ Der sluttes med bål og varm suppe, brød, kaffe og the – og som altid: En til lejligheden skrevet kvindesang.

Se arrangørernes plakat

Det er 17. gang en gruppe frivillige kvinder kalder til fejring af 8. marts på Langeland. Alle uanset køn, alder og politisk tilhørsforhold inviteres til at være med til at fejre Kvindernes Internationale Kampdag. 

Andre tilbud fra Kreds Syddanmark: