Lille fald i ansøgere på sygeplejeuddannelsen

Der er mellem 1 og 15 procent færre ansøgere til sygeplejeuddannelserne i Syddanmark. Det viser tallene, efter at ansøgningsfristen til de videregående uddannelser er udløbet.

Oprettet: 08.07.2019
Stig Vognæs

Antallet af ansøgere til sygeplejerskeuddannelserne i Syddanmark er svagt faldende. Bedst står det til i UC Syd, Esbjerg, hvor der bare er 5 færre ansøgninger i forhold til sidste år – det svarer til en nedgang på 1 procent.

I Aabenraa, der også hører under UC Syd, er nedgangen til den ordinære uddannelse på 7 procent, mens det på netudgaven af sygeplejerskeuddannelsen er på 6 procent.

Udfordringer i Vejle

UC Lillebælt, der uddanner sygeplejersker i både Vejle, Odense og Svendborg, oplever også tilbagegang. I Svendborg er der 15 procent færre ansøgere i forhold til sidste år, mens Odense og Vejle har henholdsvis 12 og 9 procent færre ansøgere.

”Vi har fortsat flere ansøgere, end vi har pladser på de fleste velfærdsuddannelser. Men tallene viser, at vi skal være opmærksomme på udviklingen her, og der kan være udfordringer med at få besat alle pladser på sygeplejeuddannelsen i Vejle. Der ligger en stor udfordring i at tiltrække flere ansøgere til især sygeplejerske- og pædagoguddannelsen i de kommende år,” siger rektor Erik Knudsen til Fyens Stiftstidende.

Flere ansøgninger end studiepladser

Med til billedet hører at antallet af studiepladser på landets sygeplejerskeuddannelser er rekordhøjt i år. Der er kommet 230 flere pladser end sidste år, så der efter sommerferien bliver plads til i alt 4.074 nye studerende, hvilket er 230 flere end sidste år.

Der er 4.991 personer, som har søgt sygeplejestudiet som 1. prioritet, hvilket gør sygeplejerskeuddannelsen til den næstmest søgte professionsbacheloruddannelse i landet. Kun pædagogstudiet har flere ansøgere. Den store interesse betyder stadig at der er flere 1. prioritetsansøgere, end der er studiepladser.

 

 

Læs også: