Mød britiske sygeplejersker og hør om deres kamp for højere løn

Er du også nysgerrig på at vide mere om de britiske sygeplejerskers kamp for højere løn? Mød sygeplejerskerne Mel Stewart og Matt Tacey, som kommer og fortæller om deres oplevelser med at strejke sammen med 100.000 kolleger. Det foregår torsdag den 2. februar kl. 15.15-17.30 i Odin Havnepark i Odense.

Oprettet: 18.01.2023
Stig Vognæs

MelHospitalsvæsenet i England er presset helt i bund. Flere hundrede patienter dør hver uge, fordi de ikke kan komme på hospitalet og få behandling. Ambulancer holder i kø foran modtagelserne i op til 15 timer. Lønnen er for lav, og det er ikke muligt at fastholde og rekruttere sygeplejersker. Hertil kommer årtiers nedskæringer i sundhedsvæsenet.

Royal College of Nursing (RCN) er verdens største fagforening for sygeplejersker. De strejker for første gang nogensinde. RCN udbetaler strejkestøtte til medlemmerne og samler derfor ind, se nedenfor. I Skotland har sygeplejerskerne i RCN endnu ikke strejket, men netop forkastet et løntilbud på 7,5 % med 82 % imod. 

De to britiske sygeplejersker Mel Stewart og Matt Tacey er ansat på matthenholdsvis på en skadestue og i psykiatrien.

Tid og sted

Torsdag den 2. februar, kl. 15.15-17.30
Odin Havnepark, Mødecenter Fabrikken, Lumbyvej 17F, Odense.

Tilmelding og praktiske oplysninger

Arrangementet er åbent for alle aktive medlemmer, studerende og seniorer i Kreds Syddanmark. Kredsen serverer kaffe/te og kage ved ankomst.

Tilmelding. Frist senest den 30. januar.

Støt kampen økonomisk

Du kan støtte de engelske sygeplejersker på mobilepay 372877 og skriv NURSES. Mobilepay nummeret hører til Solidaritet, som efter aftale med Mel og Matt, sender pengene som en samlet donation til Royal College of Nursing.

 

OBS. Arrangementet vises p.t. ikke på Kreds Syddanmarks arrangementskalender på grund af fejl i kursusystemet. Arrangementet her kan kun findes via denne nyhed og Facebook opslag fra Kreds Syddanmark. Der arbejdes på at løse problemet med kursussystemet.