Netværk i Syddanmark for sygeplejersker med nedsat arbejdsevne

Sygeplejerske Jette Hämäläinen vil sammen med Kreds Syddanmark oprette et netværk for sygeplejersker med varig nedsat arbejdsevne. ”Jeg håber det bliver et konstruktivt netværk, hvor vi støtter og hjælper hinanden – ikke et sted hvor vi sidder og jamrer,” fortæller Jette.

Oprettet: 09.01.2023
Stig Vognæs

Faglig konsulent Susanne Kaas og socialrådgiver Carsten Richards fra Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark har slået sig sammen med sygeplejerske Jette Hämäläinen med henblik på at etablere et syddansk netværk for medlemmer med varig nedsat arbejdsevne.

Alle interesserede er indbudt til stiftende møde og frokost i Dansk Sygeplejeråds lokaler i Fredericia, tirsdag den 21. februar klokken 12.30. Her vil deltagerne kunne høre om planerne og selv være med præge det nyt netværk med forslag og idéer. Det er gratis at deltage. 

Svært at finde fleksjobs

”Uanset grunden til den nedsatte arbejdsevne, kan det være svært at finde et passende job,” fortæller Jette Hämäläinen. Mange arbejder i jobs, de er overkvalificeret til, fordi en del arbejdspladser ikke vil ansætte en fleksjobber eller fastholde en ansat, der pludseligt mister noget af arbejdsevnen.

I netværket kan vi videregive oplysninger, hvis nogen kender en arbejdsplads, hvor der er 10 eller 15 ledige timer, der kan varetages af en sygeplejerske på fleksjob Den type stillinger bliver sjældent slået op, derfor er det afgørende at udveksle sådanne muligheder.

Mange sygeplejersker har tillige svært at acceptere, at de ikke kan så meget som tidligere. Vi er generel meget pligtopfyldende, og det kan være vanskeligt at opretholde troen på egen værdi.

Min tanke med netværket er, at deltagerne skal støtte hinanden. Det skal ikke være et sted, hvor vi sidder og jamrer. Vi skal snarere opmuntre og hjælpe hinanden og udveksle idéer til, hvordan vi kan komme videre og bruge vores sygeplejefaglige kompetencer.”

Store og små netværk

”Alle, som kommer til det stiftende møde, er med til at bestemme, hvordan netværket skal arbejde. Det kan være at netværket skal mødes fire gange om året i Dansk Sygeplejeråds lokaler i Fredericia. To gange kan tage udgangspunkt i et fagligt emne med inspiration og oplægsholder udefra. Det kunne måske være, hvordan man arbejder med at ændre sit selvbillede.

De øvrige to gange kan vi eventuelt mødes uformelt, hvor vi tager nogle personlige emner op, som er relevante at belyse i fællesskab.  

Hvis der er interesse for det, kan vi mødes i mindre lokale netværk på et af Dansk Sygeplejeråds satellitkontorer i Esbjerg, Odense eller Rødekro. Endelig kan vi oprette en lukket Facebookgruppe, der eksempelvis kan bruges til at lægge relevante stillingsopslag op,” slutter Jette.

Arrangementet er blevet afholdt. 

Kort om Jette Hämäläinen
Uddannet sygeplejerske i Vejle i 1985, har boet og arbejdet i Danmark, Norge, Sverige, USA, Thailand og Finland. Tog specialuddannelse i Norge til jordemoder. Fik problemer med ryggen, tilkendt revalidering, og er taknemmelig for den hjælp hun i den anledning har fået fra Dansk Sygeplejeråd.

Læs også: