’Nu taler jeg’

Bliver mandlige musikere spillet mest i radioen, fordi de synger bedre end kvinderne? Tjener mænd mest, fordi de er dygtigst? Bliver der lyttet mest, når mænd taler, fordi de siger mere interessante ting? Eller er det simpelthen bare, fordi de er mænd? Kom til virtuelt møde med journalist og forfatter Rikke Viemose.

Oprettet: 30.01.2023
Stig Vognæs

Rikke Viemose er ikke i tvivl om svarene på spørgsmålene øverst på siden (nej, nej, nej og ja). Siden hun udgav sin første bog om ligestilling, har hun haft travlt som deltager i den offentlige ligestillingsdebat, og i kølvandet på sådan en rolle følger en myriade af modargumenter fra primært mænd.

For der er rigtig mange, der med en selvfølgelighed går ind for ligestilling, men som alligevel stiller sig tvivlende over for, om vi ikke allerede er i mål. Faktisk mener 97 procent af de danske mænd, at vi ikke forskelsbehandler mænd og kvinder i Danmark, fortæller Rikke Viemose.

 På det virtuelle medlemsarrangement tager Rikke Viemose udgangspunkt i sit eget liv og sin anmelderroste bog, ”Nu taler jeg”, der handler om at vokse op som pige og blive kvinde i et samfund, der officielt er ligestillet, og hvor man som kvinde får at vide, at man har de samme muligheder og vilkår som mænd.

 Læs mere om Rikke Viemose her

Tid og sted

Virtuelt arrangement, mandag den 15. maj klokken 17 – 18.30

Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland er arrangør, men alle medlemmer af DSR er velkomne.

Tilmelding via dette link - frist er den 14. maj 

 

Læs også: