Ny bog med sygeplejerskefortællinger

”Som sygeplejeelev boede man på hospitalet, man arbejdede i lange vagter døgnet rundt og deltog i de fester, der bød sig på kaserner og kollegier for mænd” – citat fra Sygeplejerskefortællinger – fra en anden tid, af Karen Margrethe Maglekær.

Oprettet: 09.07.2019
Stig Vognæs

Karen Margrethe Maglekær er uddannet anæstesisygeplejerske og kandidat i sygepleje. Hun har arbejdet i mange år indenfor klinisk sygepleje og har blandt andet hentet patienter i hele verden for SOS.

Hun er tidligere lektor på sygeplejerskeuddannelsen, hvor hun især interesserede sig for sygeplejens historie. Den 8. juli udgav hun bogen Sygeplejerskefortællinger – fra en anden tid,  der samler beretninger fra ældre sygeplejersker, der fortæller om deres elevtid og arbejde.

Bogen rummer også fortællinger fra patienter og pårørende om hvordan det var at være angst for en sygdom som polio samt om meget lange indlæggelser i forbindelse med ulykker. Sygeplejerskefortællinger – fra en anden tid,  indledes og afsluttes med supplerende faktakapitler.

Personlig levering

Sygeplejerskefortællinger kan købes hos boghandlere eller direkte af forlaget Mellemgaard for 279,95 kroner + porto. Karen Margrethe Maglekær sælger selv bogen i juli måned for 225 kroner + porto på 50 kroner, derefter er prisen 250 kroner.

Skriv til Karen Margrethe Maglekær på: kmm@maglekaer.dk eller på telefon 28 18 40 80.

Hvis du bor i Odense eller omegn afleverer Karen Margrethe gerne bogen personligt uden udgifter til porto.

 

 

Øvrige historier fra Syddanmark: