Ny faglig konsulent i Kreds Syddanmark

Kreds Syddanmarks nyansatte faglige konsulent på kontoret i Fredericia hedder Christina H. H. Brusen, og hun kommer fra en stilling som fællestillidsrepræsentant og hjemmesygeplejerske i Nordfyns Kommune. Christina blev uddannet i Esbjerg for 12 år siden, og har 10 års erfaring som tillidsvalgt.

Oprettet: 14.03.2023
Stig Vognæs

”Da jeg så, at Kreds Syddanmark søgte en ny faglig konsulent, tænkte jeg, at nu var tiden inde til, at jeg skulle bruge mine kompetencer indenfor dette område. Nu føler jeg, at jeg er landet på den rette hylde og på det rigtige tidspunkt i mit arbejdsliv,” fortæller Christina.

Som nyuddannet sygeplejerske havde hun først et kortere vikariat på geriatrisk afdeling, OUH Svendborg Sygehus og dernæst et par år på Lysningen - Odense Kommunes døgnrehabiliteringstilbud til borgere, der har brug for et midlertidigt ophold. De seneste ni år har Christina været ansat i sygeplejen i Nordfyns Kommune.

Efter endt uddannelse blev Christina hurtigt interesseret i Dansk Sygeplejeråd og det fagpolitiske arbejde. ”Det giver mig arbejdsglæde og energi, at sidde med ved bordet for at understøtte og bidrage til at skabe bedre arbejdsvilkår, arbejdsforhold og arbejdsmiljø for sygeplejerskerne.”

Bred erfaring og stort engagement

I 2015 blev Christina fællestillidsrepræsentant (FTR) i Nordfyns Kommune, hvorfra hun også har et grundigt kendskab til MED-systemet. Hun har været næstformand i hovedudvalget og lokaludvalget i Nordfyns Kommunes MED-organisation. Samtidig har hun siden 2020 været certificeret MED-underviser i Parternes Uddannelsesfællesskab (PUF), hvor hun har undervist i MED-grunduddannelsen i en række kommuner ved siden af ansættelsen i Nordfyns Kommune.

Lige nu er Christina i fuld gang med et introforløb på kredskontoret, der skal ruste hende til at varetage jobbet som faglig konsulent i Dansk Sygeplejeråd. Efter dette forløb ligger de fremtidige arbejdsopgaver blandt andet i forbindelse med Sygehus Lillebælt samt Vejen Kommune og Billund Kommune.

Christina bor i Odenseforstaden Næsby med mand og datter. I fritiden holder hun af at være aktiv i KREA-værelset, hvor hun f.eks. laver papirblomster, strikker og maler. Desuden har familien samlet over 100 brætspil, hvor hun særligt nyder at spille strategiske spil. Og så har de for øvrigt købt campingvogn sidste forår, som snart skal ud af vinteropbevaringen og rulle på landevejen, ”så vi kan se noget mere af Danmark”.

Læs også: