Odense Kommune fralægger sig alt ansvar

Tre medarbejdere er blevet afskediget på Botilbuddet Fangelvej efter at en beboer er fundet død på sit værelse. Odense Kommune mener, de ansatte har overtrådt stedets retningslinjer. Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark har en anden opfattelse.

Oprettet: 28.08.2019
Stig Vognæs

"De fynske medier bringer i disse dage en historie om en psykisk syg beboer, der er død på Botilbuddet Fangelvej i Odense. Det er meget tragisk og vi har stor medfølelse med de pårørende. Det er vigtigt at komme til bunds i denne sag, så vi kan forhindre, at det sker igen," understreger næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark Line Gessø Hansen.

"Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark har et medlem der er blevet afskediget, og en der har fået en skriftlig påtale. Vi mener, at Odense Kommune vasker deres hænder og fralægger sig ansvaret.

Kommunen mener, at det er medarbejderne der har fejlet. Men vores medlem er blevet fuldstændig frifundet i Styrelsen for Patientsikkerhed. Vi står derfor uforstående og med forundring over Odense Kommunes beskyldninger."

Styrelsen for Patientsikkerhed frikender

"Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der fører tilsyn med sundhedsprofessionelle, og deres vurdering af sagen er, at sygeplejersken har handlet fuldstændig korrekt og er uden skyld i det tragiske dødsfald.

Hun har fulgt ledelsens retningslinjer for behandling og pleje af beboeren. Vi så derfor gerne, at ledelsen tog ansvar for denne tragiske hændelse, så vi alle kan lære af det og undgå at det sker igen.

Man kan overordnet sige at i forbindelse med øgede besparelser, effektiviseringer, krav om mindre dokumentation og manglende rapport mellem vagter stiger risikoen for fejl og det kan gå ud over patientsikkerheden," slutter Line Gessø Hansen.

Læs pressens omtale af det tragiske dødsfald

Fyens Stiftstidende: https://www.fyens.dk/odense/Fagforeninger-Kommunen-vasker-haender-i-sagen-om-en-doed-kvinde-paa-Botilbuddet-Fangelvej/artikel/3376054

https://www.fyens.dk/odense/Kvinde-fundet-doed-paa-bosted-Nu-er-tre-ansatte-fyret/artikel/3375719

TV2-Fyn: https://www.tv2fyn.dk/artikel/mor-fandt-sin-datter-doed-paa-botilbud