Region Syddanmark præsenterer ny strategi

Plejepersonale på Syddanmarks sygehuse og alle personalegrupper med patientkontakt i psykiatrien har ret til at gå på fuldtid fra 1. januar 2020. Dette er en central del af Region Syddanmarks nye fuldtidsstrategi.

Oprettet: 28.01.2020
Srig Vognæs

Region Syddanmark har netop offentliggjort en pressemeddelelse, hvor det understreges at medarbejdere, som arbejder inden for plejeområdet på et af regionens somatiske sygehuse, og medarbejdere, der har patientkontakt i psykiatrien, nu har ret til at arbejde på fuldtid.

Regionrådsformand Stephanie Lose (V) citeres blandt andet for følgende: ”Vi arbejder på, at normen bliver fuldtidsansættelser. Samtidigt er det vigtigt for mig at sige, at initiativerne er sat i gang med respekt for, at medarbejdere på grund af forskellige livssituationer ønsker at være på deltid i en periode. Det skal der fortsat være mulighed for."

Deltid som overlevelsesstrategi

”I Kreds Syddanmark er vi glade for Region Syddanmarks beslutning om at tilbyde alle sygeplejersker muligheden for at arbejde på fuld tid,” fortæller kredsformand John Christiansen. ”Det er en af vejene til at skaffe flere sygeplejersketimer til sygehusene. Vi støtter dette initiativ, der er imidlertid et par forhold jeg gerne vil sætte fokus på.

Dansk sygeplejeråd ønsker at sygeplejersker, der ønsker at arbejde deltid skal bevare retten til det. Ingen tvivl om den sag.

Vi er imidlertid også meget opmærksomme på at nogle sygeplejersker føler sig presset til at arbejde på deltid, på grund af urimelige arbejdsvilkår. Hvis deltid bliver nødvendigt for at kunne overleve i jobbet som sygeplejerske, så er det naturligvis helt urimeligt.

Det er også urimeligt, hvis nogle føler sig tvunget på deltid fordi arbejdsgiveren ønsker mange ansatte, for at kunne dække en vagtplan. Hvis deltid bliver en overlevelsesstrategi eller en nødvendighed for at kunne udfylde en vagtplan, forlanger vi at Region Syddanmark griber ind.

Endelig bør politikerne også huske på at mere i løn er en effektiv måde at tiltrække flere til faget og til at fastholde dem der er, slutter kredsformanden.

Læs hele Region Syddanmark pressemeddelelse her
https://www.regionsyddanmark.dk/wm519877

Hør Villy Søvndal (SF) udlægge aftalen på den korte video (1:03):
https://www.facebook.com/watch/?v=176514230371737