Sygeplejersker får bedre muligheder for at blive testet

I løbet af de kommende dage får sundhedspersonale med selv milde symptomer på Covid 19 mulighed for at blive testet. Det er kredsformand John Christiansen naturligvis tilfreds med: ”Dette vil være med til at give noget ro på.”

Oprettet: 22.04.2020
Stig Vognæs

Sygeplejersker og andet sundhedspersonalet i Syddanmark har længe undret sig over at det kan være vanskeligt at blive indstillet til en coronatest. Derfor er der tilfredshed med, at den praksis nu bliver ændret.

Kredsformand John Christiansen: ” Det er rigtig fint, at der er blevet lukket op for adgangen til tests. Vi møder stadigvæk sygeplejersker, som har behov for at blive testet, fordi de har symptomer på sygdommen. Så dette tiltag vil være med til at give noget ro på, og vil også sikre den arbejdskraft, der er behov for i sundhedsvæsenet.”

I Odense og fire andre steder i landet er der stillet små hvide teltbyer op, og her skal en væsentlig del af den nye mængde tests foretages. Udstyr mangler der ikke, men koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen frygter, at der kan opstå mangel på personale. Til P4 Fyn siger han:.

”Hvis vi skal øge antallet af testninger ret markant, så vil det betyde, at vi skal bruge noget mere personale, som kan foretage disse podninger og analysen af dem, og bioanalytikerne I vores laboratorier er lidt af en mangelvare.”

(Foto fra Region Syddanmarks hjemmeside)

Læs også: