Rift om pladserne på ny sygepleje-linje

Den nye kandidatuddannelse i avanceret klinisk sygepleje (APN) på Aarhus Universitet har fået mere end dobbelt så mange ansøgninger, som der er studieplads til.

Oprettet: 25.03.2019
Stig Vognæs

147 sygeplejersker har søgt de 70 pladser som Aarhus Universitet udbyder på den nye Advanced Practice Nursing-linje (APN). Nu skal de mange ansøgere vurderes i forhold til optagelseskravene.

Uddannelsen er et resultat af et samarbejde mellem otte kommuner (Aarhus, Aalborg, Randers, Norddjurs, Silkeborg, Esbjerg, Odense og København), Dansk Sygeplejeråd og Aarhus Universitet.

Charlotte Ringsted, prodekan for uddannelse på Aarhus Universitet, Health:
"Vi har fået mere end dobbelt så mange ansøgere, som vi har plads til. Og det endda uden, at søgningen til den traditionelle linje, Nursing Science, er faldet. Så noget tyder på, at det var helt rigtigt at satse på APN-linjen.

Fokus på og kravene til det nære sundhedsvæsen ændrer sig, og det øger behovet for sygeplejersker, der kan bidrage til den faglige udvikling af sammenhæng i behandlingen – blandt andet for det stigende antal mulitisyge patienter på tværs af kommunale og regionale behandlingstilbud."

Ifølge prodekanen overvejer Aarhus Universitet om de skal udbyde flere pladser på APN-linjen næste år.

FAKTA

Som færdiguddannet kandidat i Sygepleje kan man varetage specialiserede opgaver inden for ledelse, formidling, klinisk sygeplejepraksis, uddannelse og forskning. Uddannelsen gør de færdiguddannede kandidater i stand til at forstå og håndtere sygeplejefagets udvikling i et foranderligt sundhedsvæsen.

Læs også: