Sådan tjekker du, at din løn er korrekt

Har du noteret alle ændringerne i dine vagtplaner? Og kan du ikke få det til at passe med din lønseddel? Læs her hvad du skal gøre, hvis du mener, at din løn ikke er korrekt.

Oprettet: 28.05.2020
Malene Mikkelsen og Stig Vognæs

Dansk Sygeplejeråd opfordrede i marts alle medlemmer til at notere ændringer i vagtplanerne, arbejdstider og tjenestested omhyggeligt. Vi bad dig om at skrive i din kalender eller i det skema, Dansk Sygeplejeråd havde lavet til lejligheden.

Tiden er kommet, hvor lønnen for maj bliver udbetalt. Du kan nu tjekke, om du har fået den korrekte honorering.

Sådan gør du:

  • Tag dit skema eller notater over den seneste måneds ændringer og kik din lønseddel grundigt igennem. Er alt kommet med? Hvis du er i tvivl, så kontakt lønkontoret direkte. Telefonnummeret vil typisk stå på selve lønsedlen.
  • Kontakt din lokale tillidsrepræsentant (TR), hvis du ikke kan blive enig med lønkontoret om eventuelle rettelser. Din tillidsrepræsentant kan tale med lønkontor og/eller ledelse og rette eventuelle fejl. Spørg også din TR, hvis du har svært ved at forstå lønkontorets forklaringer.
  • Din tillidsrepræsentant har altid mulighed for at gå videre med sagen til fællestillidsrepræsentanten (FTR) og de faglige konsulenter i Dansk Sygeplejeråd. Hvis det er nødvendigt, kan FTR og konsulenterne forhandle med arbejdsgiveren.

Ingen panik – der er god tid

Hvis du ikke når at tjekke din lønseddel med det samme, er der ingen grund til panik. Det er din ret at få tilbagebetalt eventuelle tilgodehavende fem år tilbage i tiden. Det betyder, at du altid på et senere tidspunkt kan henvende dig om uenigheder i lønspørgsmål.

Det er imidlertid vigtigt, at du gemmer dine notater/skema over de ændringer, du har oplevet.

Via dette link kan du finde  Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af afbejdstidsaftalen på det regionale område

Læs også: