Skal du have et legat?

Alle danske sygeplejersker, der er fyldt 40 og arbejder aktivt i faget kan søge om Hedevig Quidings legat. Legatet er på 2.000 kroner og uddeles hvert år i december, og skal ses som en tak for indsatsen i sundhedsvæsenet. Læs mere om, hvordan du gør.

Oprettet: 11.12.2019
Stig Vognæs

Hedevig Quidings legat skriver blandt andet følgende i en pressemeddelelse:

Hedevig Quidings legat har [i 2019] uddelt legater til 55 danske sygeplejersker som tak for deres indsats i det danske sundhedsvæsen. Legaterne, der har en værdi af kr. 2.000 hver, er oplevelseslegater, der både gives som tak for sygeplejerskernes store arbejde og som en mulighed for modtagerne til at få adspredelse fra hverdagen. Hensigten med legatet er at give sygeplejerskerne kulturelle oplevelser, der både kan hæve humøret, inspirere dem i det daglige samt lade dem vide, at deres indsats er blevet bemærket og værdsat.

Legatet uddeles hvert år i december måned, og samtlige danske sygeplejersker – uanset arbejdsområde og uanset om de er ansat i det offentlige eller private – kan ansøge. Eneste krav for at ansøge om legatet er, at man skal være fyldt 40 år og arbejde aktivt som sygeplejerske.

Legatet forener Hedevig Quidings passioner for sundhedspleje og scenekunst ved at give modtagerne mulighed for oplevelser indenfor musik og teater.
Allerede nu kan danske sygeplejersker på hjemmesiden www.fruhedevig.dk se mere om næste års uddeling og ansøge om at modtage legatet i 2020. Både tidligere modtagere af legatet og nye ansøgere er velkomne til at søge legatet, hvis man opfylder ovenstående krav.

Hedevig Quiding var selvlært operasanger og debuterede allerede som 19-årig på Det Kongelige Teater. Efter en kort men intens sangkarriere trak hun sig tilbage fra scenen. Hun fortsatte som journalist og musikanmelder på BT, hvor hun var kendt for sin særdeles skarpe pen. Sideløbende gjorde Hedevig sit for at hjælpe talentfulde, kvindelige sangere godt på vej til de muligheder, hun selv havde haft, ved at give dem undervisning i sang og sceneoptræden til en meget lav betaling.

Det lykkedes Hedevig Quiding at oparbejde en pæn formue livet igennem, som hun i sit testamente bestemte skulle bruges til legater til personer og foreninger, der delte hendes livsmission. Udover ovennævnte har flere skuespillere, en række dyreværnsorganisationer og personer der arbejder med udsatte dyr samt sanglærere fået tildelt midler fra legatet.

For yderligere oplysninger om legatet, se www.fruhedevig.dk.

Ansøgningsfrist til næste uddeling er søndag den 1. oktober 2020.