Større indflydelse på eget arbejdsliv

75 oversygeplejersker, afdelingsledere, planlæggere og tillidsrepræsentanter fra Sygehus Sønderjylland mødtes med Kreds Syddanmark for at få inspiration til, hvordan arbejdsplanlægningen kan blive mere fleksibel for sygeplejersker.

Oprettet: 09.10.2019
Stig Vognæs

Region Syddanmark og Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark indgik i foråret 2019 en såkaldt rammeaftale, der giver mulighed for at indgå frivillige individuelle ordninger i tilrettelæggelsen af arbejdstiden.

På det aktuelle fællesmøde på Sygehus Sønderjylland blev rammeaftalen og de nye muligheder gennemgået af faglig konsulent Lars Brinch fra Kreds Syddanmark i samarbejde med HR-afdelingen fra Sygehus Sønderjylland.

”Formålet med indgåelse af rammeaftalen har været at skabe muligheden for at afprøve, men også at skabe nye elementer, som styrker oplevelsen af indflydelse på eget arbejdsliv og hermed større sammenhæng mellem arbejdslivet og privatlivet,” fortæller næstformand Jytte Pharao-Bonde, som også deltog i fællesmødet.

Fleksible muligheder for at arbejde på fuld tidrammeaftalemøde Lars B

Rent formelt er rammeaftalen et supplement til de allerede eksisterende lokalaftaler, og afløser ikke de nuværende ordninger. Meningen er at tilføje større frihed til at skabe mulighed for at få tilgodeset individuelle ønsker.

”Ambitionen er, at øget fleksibilitet vil fremme fastholdelse i jobbet samt forbedre muligheden for rekruttering. Og det er nødvendigt i den konkurrence om ’varme hænder’, som er markant i disse år, hvor der heldigvis er meget lav ledighed blandt sygeplejersker,” understreger Jytte Pharao-Bonde og forsætter:

”Derudover tror jeg, at øget fleksibilitet kan give flere sygeplejerske, der frivilligt ønsker at arbejde på fuld tid, f.eks. gennem faste aftaler om  afspadsering. Sådanne ordninger vil medføre højere indbetaling til pensionen, hvilket vil være en stor fordel for den enkelte sygeplejerske,” slutter Jytte Pharao-Bonde.

rammeaftalemøde Jytterammeaftalemøde Thorkild