Stram økonomiaftale presser sundhedsvæsenet

Økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner giver de fem regioner tilført én milliard kroner ekstra i 2023 til driften af sygehusene. De skal dække det demografiske træk med flere ældre borgere. ”Det er skuffende,” siger kredsformand John Christiansen, ”denne aftale holder kun lige skibet flydende.”

Oprettet: 13.06.2022
Stig Vognæs

”Aftalerne mellem regeringen og regioner samt kommunerne er både skuffende og forventelige. Jeg har forståelse for alle de eksterne faktorer, der har ramt landet og påvirker økonomien, men jeg har ingen forståelse for, at man ikke prioriterer sundhedsområdet højere.

Dette er udelukkende en vedligeholdelsesaftale, der holder skibet flydende lige i vandkanten uden at man har lappet hullet i bunden.

Aftaler sikrer vi kan klare den forventede udvikling i demografien, men det bliver så på samme niveau som nu og det kan alle se ikke er tilfredsstillende, hverken for patienterne eller fx sygeplejerskerne.”

En uklog prioritering

”Det er en dyr prioritering fra regeringen, da det jo så vil påvirke området negativt og gøre de udfordringer vi står midt i endnu større.

Jeg vil ikke slække på krav til hverken lønstrukturkomite eller de lokale indsatser, der skal fastholde sygeplejersker, anerkende vores uddannelse og ikke mindst rekruttere fremtidens sygeplejersker.

Så vi fortsætter arbejdet og har fået endnu mere at tale med politikerne om, både regionalt og på vores besøg rundt hos de 22 syddanske borgmestre.”

Hør kredsformanden udtale sig til DR P4 Nyheder, fredag den 10. juni

 

Andre syddanske nyheder: