Sydvestjysk Sygehus opretter psykologisk kriseberedskab

Tv-reportager fra Italien, der viser læger og sygeplejersker under maksimalt pres under corona-krisen gør indtryk. Sydvesthusk Sygehus ønsker at forbygge en tilsvarende psykologisk belastning af deres personale.

Oprettet: 27.03.2020
Stig Vognæs

Sydvestjysk Sygehus oprettede torsdag den 26. marts et psykologisk kriseberedskab for personalet. Nu kan de ansatte ringe og tale med psykolog, hvis de er bekymrede eller har været ude for en voldsom oplevelse på arbejdet.

Det tiltag vækker glæde hos Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen:

”Jeg synes det er positivt, at sygehuset på den her måde tænker i, hvordan man hjælpe i forhold til de svære udfordringer man både ser og kan komme til at se i den kommende til omkring Corona.”

Ingen fælles strategi på området

Det vil være godt hvis andre sygehuse lader sig inspirere af Sydvestjysk Sygehus tiltag for det kan være med til at gøre en forskel, siger Grete Christensen til radioavisen på DR P4

”Ud over sparring med kolleger er det godt at personalet også kan få kontakt med psykologer, der kan hjælpe når der er alt for svære ting at forholde sig til, og man ikke bare kan få dem klaret ved at tale med kolleger. Dette er en klar opgradering i forhold til at hjælpe dem, der skal hjælpe andre,” understreger Grete Christensen.

Der er tilkyttet 10 psykologer til beredskabet og det er også tiltænkt pårørende til indlagte coronapatienter.

Læs også: