Tillykke til specialuddannede sygeplejersker

Fredag den 13. november skulle de nyuddannede specialsygeplejersker i borgernær sygepleje fejres ved en dimission. Som så meget andet i denne tid blev arrangementet desværre påvirket af corona-epidemien.

Oprettet: 17.11.2020
Stig Vognæs

De nye specialuddannede sygeplejersker blev fejret, på trods af de begrænsninger pandemien har medført. Festligheder blev dog begrænset til et internt arrangement.

I 40 uger har deltagerne specialiseret sig i komplekse og ustabile patientforløb i samarbejdet mellem kommune, hospital, praktiserende læge, borger og pårørende.

Specialuddannelsen er målrettet sygeplejersker, som vil skærpe deres kliniske kompetencer, organisatoriske forståelse og kvalitetsarbejdet i den borgernære sygepleje. Der fokus på kompleksiteten i sygeplejen, hvor tværfagligt samarbejde og koordination er afgørende for kvaliteten, og her er den kommunale sygeplejerske ofte et vigtigt omdrejningspunkt.

Kredsformanden ønsker tillykke

Kredsformand John Christiansen skulle have holdt tale for de nyuddannede specialsygeplejersker i borgernær sygepleje, men måtte nøjes med at sende sine lykønskninger. Han fortæller:

”Jeg ville have givet dem alle en stor tak, fordi de har taget specialuddannelsen, der er den første specialuddannelse målrettet sygeplejersker ansat i kommuner og almen praksis. De er som et af de første hold med til at bane vejen for ikke bare egen karriere, men også for udviklingen vi ser og forventer vil fortsætte indenfor området.

Vi skal som sygeplejersker være med til at udvikle vores fag og skal skabe en platform for, at vi konstant udvider ikke bare kompetencer, men også styrke vores selvstændige virke. Vi er godt på vej have et selvstændigt virksomhedsområde – og det er også nødvendigt. 

Det vil gavne patientforløb, styrke karrierevejene og tegne vejen for også højere løn.

Et stort tillykke til alle herfra. Når I møder kolleger rundt i kredsen, så hjælp med at give de næste et kærligt puf. Også en tak til lederne rundt om for at gribe og understøtte denne vigtige udvikling.”

FAKTA

Er du interesseret, så finder du her UCL's nyhed om afslutningen inkl. videoer med tre af de nye specialsygeplejersker.

Her er navne på de dimitterende specialuddannede sygeplejersker, rækkefølgen svarer til billedet.

Øverste række: Anneke Beltman – Sønderborg, Anne Marie Bruhn Lyder - Nordfyn

Række 4: Irene Andreassen - Esbjerg, Sanne Greisen Jørgensen, Esbjerg, Malene Thomsen - Esbjerg, Trine Hedelund Thomasen - Vejle

Række 3: Astrid Elleby – Assens, Kristina Juel Reeves – Sydals, Marianna Hammeken – Esbjerg, Dorthe Nørgaard Christensen – Nyborg, Mette Maria Bruun-Prosser - Kolding

Række 2: Rikke Brøndum Kollerup – Svendborg, Sharonell Lucille Sanders – Sønderborg, Judith Schemel Schwab – Sønderborg, Stine Rossen - Svendborg

Nederste række: Tanja Damgaard Nielsen – Vejen, Marianne Hansen – Vejle, Conny Ranzau Jensen – Vejen, Stine Wedel – Assens, Nina Feddersen - Kolding