UCL donerer værnemidler til sygehuse

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, der varetager uddannelsen af blandt andet sygeplejersker i Odense, Svendborg og Vejle, sender deres lager af værnemidler til OUH i Odense og Svendborg samt til Sygehus Lillebælt.

Oprettet: 02.04.2020
Stig Vognæs

Tusindvis af handsker, skærme, forklæder, ansigtsmasker, overtræksdragter og litervis af håndsprit blev fredag den 27. marts fordelt blandt sygehusene i den østlige del af Region Syddanmark.

Værnemidlerne bliver normalt brugt i forbindelse med undervisningen i simulationsmiljøer i Odense, Svendborg og Vejle. De studerende er imidlertid sendt hjem, så derfor vurderede uddannelsesinstitutionerne at de oplagrede værnemidler kunne gøre mere gavn på sygehusene.

”Det er vores forsøg på at bidrage med det, vi kan. Vores lager er kun et lille bidrag, men dog et bidrag,” siger Mickael Bech, direktør for Område for Sundhed på UCL til Fyens Stiftstidende.

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole står blandt andet for uddannelsen af sygeplejersker, radiografer, bioanalytikere samt fysio- og ergoterapeuter.

(Fotoet er fra UCL)

Læs også: