Vigtigt budskab til det nye folketing

Sygehussamarbejdet har lanceret fire fælles budskaber til det nye Folketing: Stop for underfinansiering af sygehuse. Politisk mod til prioritering. Et ordentligt arbejdsmiljø. Rette kompetencer til rette opgaver

Oprettet: 11.06.2019
Stig Vognæs

Kredsformand John Christiansen:

Dansk Sygeplejeråd er sammen i Sundhedskartellet gået i medierne med et budskab om, hvordan sundhedsvæsenet skal rettes op og udvikles.

Et landsdækkende budskab, der også i Syddanmark vil være helt nærværende i arbejdslivet. Vi mærker på godt og ondt de prioriteringer, som er truffet igennem årene

Vi arbejder dagligt på tværs i kredsen med en grundlæggende ubalance mellem de opgaver, der skal løses – de krav der stilles til kvalitet og de ressourcer herunder det antal sygeplejersker, som skal løse opgaven.

Politiske prioriteringer

Vi ser konsekvenserne af det pressede arbejdsmiljø og lytter til mange gode intentioner, der ofte strander på at ledelsen også mangler midler og handlemuligheder.

Det handler om politisk prioritering på øverste dæk og det forventer vi at regeringen og Folketinget tager fat på. Rammevilkårene skal forbedres.

Der mangler mange sygeplejersker, og vi arbejder med rigtig mange tiltag, der skal sikre vi kan levere vores arbejdskraft. Der er et virksomt middel som arbejdsgiverne nærmest ikke bruger i det omfang situationen kalder på. Det er lønnen.

Lønnen skal forbedres

Politikerne i Folketinget skal i gang med en reform af lønningerne indenfor det offentlige – særligt indenfor klassiske velfærdsfag som vores. Lønnen er sat fast i et system, der er forældet – diskriminerende og uretfærdigt.

Det kan ikke løses ved de klassiske forhandlinger fordi problemet er ikke skabt ved de klassiske forhandlinger. Problemet er skabt af politikerne i Folketinget og så må de også løse det.

Den opgave ligger og venter.

Og det haster.

 

Læs debatindlægget: Sygehusene er i krise, folketinget skal handle hurtigt

Personligt brev til folketingsmedlemmerne