Presse

Her finder du kredsens indlæg i pressen samt kontakt og pressebilleder til formandskabet i Kreds Syddanmark.

De valgte repræsentanter i Kreds Syddanmark ønsker at synliggøre holdninger, udstikke retningen og sætte strategien i fokus, så vi sammen kan omsætte holdninger til handlinger til glæde for vore medlemmer.

Har du brug for kontakt til en politiker i presseøjemed, kan du kontakte:

Kredsformand John Christiansen Syddanmark 2017

John Christiansen

Kredsformand


Tlf.: 4062 6006 eller 4695 4807
Mail: jc@dsr.dk

Kredsen i pressen

Her finder du et uddrag af nyhederne i pressen fra kredsens område.

2020

49 sygehusafdelinger skal deles om 107 ekstra sygeplejersker

Ifølge kredsformand John Christiansen er det umiddelbart realistisk at finde sygeplejersker, der vil arbejde mere, så man i sammenhæng med andre tiltag kan komme op på det, der svarer til 107 ekstra stillinger. Der er dog behov for at tiltrække og fastholde sygeplejersker, både dem som har forladt faget og de nyuddannede. - Hele snakken om, at der altså skal ansættes flere, er for mig et tydeligt signal om, at alle har anerkendt, at vilkårene skal forbedres, siger John Christiansen.
Bragt i Jydske Vestkysten og Vejle Amts Folkeblad den 21. januar 2020

Nye specialsygeplejersker klar til at løfte flere opgaver hjemme hos borgerne

Alle kommuner vil på sigt få flere sygeplejersker med specialuddannelse i rygsækken, udtaler kredsformand John Christiansen.
Bragt i TVSyd.dk den 14. januar 2020

2019

Debat: Vi skal lære af ulykkeligt dødsfald på bosted

Næstforkvinde Line Gessø Hansen har debatindlæg om socialpsykiatrien og kompleksiteten hos borgere med psykisk sygdom, i forbindelse med dødsfaldet på Fangelvej.
Bragt i Fyens.dk den 11. december 2019

Kredsformand John Christiansen genvagt som FTF regionsformand

På FTF's regionale årsmøde blev John Christiansen genvalgt som regionsformand.
Bragt i Jydske Vestkysten den 3. december 2019

Opbakning til flere fuldtidsansatte

Forslaget om flere sygeplejersker på fuldtid fra Regionsrådsformand Stephanie Lose får opbakning fra kredsformand John Christiansen: - Tiltaget bør føre til, at det samlede antal hænder stiger. Flere sygeplejersker vil gerne arbejde på fuld tid, hvis det samtidig kan medvirke til at mindske travlheden på regionens sygehuse, udtaler kredsformanden.
Bragt i Ugeavisen Vejen-Brørup-Holsted den 26. november 2019

5 sygeplejersker i Assens opsagt

Mads Dippel Rasmussen, kredsnæstformand, udtaler at de opsagte sygeplejersker ser med stor undren på kommunens valg: - Det går stik imod Kommunernes Landsforenings rapport fra i foråret som gør, at man faktisk skal fremskrive med 17 % flere sygeplejersker allerede i 2025.
TV2 Fyn Regionale Nyheder den 25. november 2019

Dårlig trivel - Psykiatrisk Afdeling i Vejle

Kredsnæstformand Mads Dippel Rasmussen udtaler sig på DR P4 Trekanten om den dårlige trivsel hos de ansatt på Psykiatrisk Afdeling i Vejle.
Bragt i DR P4 Trekanten Nyheder den 25. november 2019

Ledelsen er ikke deres ansvar voksent

Nøglemedarbejdere udelod centrale oplysninger på Botilbuddet Fangelvej. - For mig at se, så er der nogen, der har svigtet deres ledelsesansvar. Det er dybt problematisk for vores medarbejdere og for de beboere, der er. Hvis man skal have tillid til sin ledelse, så skal sådan noget her være i orden, siger næstforkvinde Line Gessø Hansen.
Bragt i TV2 Fyn 7. november 2019

Vi vil have advarslerne trukket tilbage og erstatning

I sagen på Fangelvej i Odense konkluderer en ny rapport, at instrukserne til personalet ikke var fyldestgørende. - Problematikken falder ikke tilbage på den enkelte, men på bostedet og ledelsen, påpeger næstforkvinde Line Gesssø Hansen og siger, at der er brug for en mere sundhedsfaglig ledelse end i dag.
Bragt i Fyens Stiftstidende 5. november 2019. Se også DSR Kreds Syddanmarks artiklel: Hård Kritik af Botilbuddet Fangelvej i Odense

Besparelser i Assens

Kredsnæstformand Mads Dippel Rasmussen appellerer på vegne af borgerne i Assens til byrådet på tværs af partier: Udvis det mod og den vilje, der skal til for at genåbne forhandlingen om besparelserne i sygeplejen inden på mandag.
Bragt i Fyens Stiftstidende 3. november 2019

Nu skal det gå ud over børnene - igen

Læserbrev af Helle Kruse Hansen, kredsnæstformand. Sundhedsplejen i Kolding Kommune skal atter reduceres. Helle Kruse Hansen henviser i sit læserbrev blandt andet til statsministeren, som siger at " Danmark skal være verdens bedste sted at være barn." - Hvis vi skal nå det mål, så er Kolding Kommune på vej i den helt forkerte retning, udtaler Helle Kruse Hansen.
Bragt i Jydske Vestkysten 2. november 2019

Flere frivillige på sygehusene - mangel på fagprofessionelle?

Region Syddanmarks indsats for at få flere frivillige ind, bekymrer kredsformand John Christiansen: - Noget af kernearbejdet for en sygeplejerske er også at være nærværende og have tid til dialog og samvær. Og noget af det, sker jo idet, man udfører opgaver, som andre sagtens kan udføre. Eksempelvis når man henter et glas vand. Der ligger også observationer og noget professionelt i det møde, siger John Christiansen.
Bragt i Fyens Stiftstidende 30. oktober 2019

Løber Kolding Kommune fra sine aftaler?

Læserbrev af Helle Kruse Hansen, kredsnæstformand. To sygeplejersker i Kolding Kommune kunne uden varsel læse i Jyske Vestkysten, at den ene af dem skulle fyres på grund af besparelser. ” Er det en måde at behandle sine ansatte på?
Bragt i Jydske Vestkysten 25. oktober 2019

Assens: Sygeplejersker vil søge væk

Færre skal have sygepleje, og plejen skal gives i kortere forløb.  - Skrivebordsarbejde, kalder kredsnæstformand Mads Dippel Rasmussen BDO's bud på besparelser. Sygeplejersker vil søge væk, fordi det går ud over fagligheden, udtaler kredsnæstformanden.
Bragt i Fyens Stiftstidende 15. oktober 2019

Fagdag den 24. oktober

Omkring 400 sygeplejersker fra kredsen er tilmeldt Fagdag den 24. oktober på IBC Innovationsfabrikken i Kolding. Der er oplægsholdere og workshops, og de faglige selskaber står for en del af indholdet.
Pressemeddelelse bragt i Jydske Vestkysten den 9. oktober 2019

Flere sygeplejersker i almen praksis

Der er siden 2011 ansat 9% flere sygeplejersker i almen praksis. Sygeplejerskerne har kompetencerne til at løfte opagverne, og udviklingen er vigtig for borgerne, så de oplever gode forløb på sygehus og i kommuner med almen praksis som en forudsætning for at tandhjulene falder i hak.
Bragt i DR P4 Syd Nyheder 7. oktober 2019

Indfri jeres valgløfter

Kredsformand John Christiansens læserbrev om økonomien i sundhedsvæsenet kan læses herunder. John kommer blandt andet ind på arbejdsmiljø, løn og uddannelse.
https://dsr.dk/kredse/syddanmark/nyhed/sygeplejersker-til-politikerne-indfri-jeres-valgloefter.
Bragt i Jysk-Fynske Mediers avissektion "Danmark" 5. september 2019

Dødsfald på Botilbuddet Fangelvej i Odense

Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark stiller sig uforståernde over for Odense Kommunes fralæggelse af ansvaret i sagen. "Der er problemer med procedurer og dokumentation i kommunen, men det falder jo ikke tilbage på den enkelte ansatte", udtaler 1. næstforkvinde Line Gessø Storm Hansen til pressen.
Bragt i medierne, blandt andet www.fyens.dk den 28. august:  https://www.fyens.dk/odense/Fagforeninger-Kommunen-vasker-haender-i-sagen-om-en-doed-kvinde-paa-Botilbuddet-Fangelvej/artikel/3376054

Læs Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmarks artikel på dsr.dk/syddanmark: Odense Kommune fralægger sig alt ansvar

Mange frivillige patientstøtter i Syd- og Sønderjylland

På udvalgte afdelinger på Sygehus Sønderjylland er der flere frivillige patientstøtter. "Vi får mere og mere travlt, men hvis nærværet med patienten udelukkendebliver tænkt som noget der skal løses af frivillige, så skrider fagligheden", udtaler kredsformand John Christiansen.
DR P4 Syd Nyheder den 22. juli

En ud af tolv nyuddannede går ned med stress

Mange nyuddannede sygeplejersker bliver sygemeldt  viser en undersøgelse foretaget af Dansk Sygeplejeråd. John Christiansen synes at tallet er meget bekymrende. Mentorordninger og gode introforløb er en del af løsningen, men sådanne tiltag kan ikke gøre det alene, understreger kredsformanden.
DR-P4 Nyheder den 5. juli

110 ubesatte stillinger i Syddanmark

Det er et stort problem, at der er så mange ubesatte job. Det kan skyldes både at der mangler ledige sygeplejersker, og at der er for få specialuddannede,  udtaler kredsformand John Christiansen.
DR P4 Syd Nyheder den 14. maj

Arbejdernes kampdag i Haderslev - for første gang i Damparken

Kredsformand John Christiansen var blandt talerne i Damparken, der dannede rammen om 1. maj-arrangementet.
Jydske Vestkysten den 2. maj

Valgtale til morgenkaffen

Næstformand Mads Dippel talte ved et pænt besøgt LO Sydfyn/FH 1. maj-arrangfement i Rudkøbing.
Fyns Amts Avis og Fyens.dk den 2. maj

112-vagtcentralen får økonomisk håndsrækning

Regionen har styrket vagtcentralen med 400.000 kr. Kredsnæstformand Mads Dippel fortæller, at der allerede nu er sket forbedringer, og at han ser positivt på aftalen, der er en del af flere tiltag.
Fyens Stiftstidende den 14. april

Kampdag. Sygeplejersker mangler anerkendelse økonomisk og politisk

8. marts er kvindernes internationale kampdag. Dagen blev stiftet i 1910 som en mærkedag for kvindernes ligestilling. Men selv om der er gået 109 år , er der desværre stadig rigeligt at kæmpe for.
Læserbrev ved John Christiansen, Kredsformand. Bragt i medierne i trekantsområdet den 9. marts

Sygeplejersker ved ikke de kan gå på pension på deltid

1.Næstforkvinde Line Gessø Hansen fra Kreds Syddanmark fortæller: "Hvis man laver den meget bratte overgang til pensionistlivet, er der mange sociale ting, der stopper på én gang. Det her kan være en kæmpe fordel rent socialt og identitetsmæssigt. Desuden ordningen være med til at lette presset på de yngre sygeplejersker, når der er en mere erfaren kollega på arbejde." DSR Kreds Syddanmark abejder løbende på at udbrede kendskabet til ordningen.
Indslag på dr.dk og DR P4 Fyn Nyheder den 4. februar

Vi har ikke efterlyst en reform

Interview med kredsformand John Christiansen forud for pressemødet om regeringens udspil til en sundhedsplan og nedlæggelse af regionerne: "Vi har efterlyst mere tid, bedre vilkår for at udføre arbejdet og en bedre økonomi i sundhedsvæsenet. Det bliver spændende om planen indeholder dét, eller bare er endnu en plan der skal effektivisere endnu mere."
Indslag på DR P4 Fyn Nyheder den 16. januar

Investér nu - i fremtidens sundhedsvæsen

Debatindlæg: Antallet af sygeplejersker står ikke mål med antallet af patienter. Der er behov for politiske indgreb, der løser de akutte problemer og som ligeledes investerer i langsigtede løsninger.
Af formand og kredsformænd for Dansk Sygeplejeråd.
Bragt i Altinget.dk den 14. januar

2018

Region Syddanmark afsætter midler til at hjælpe nyuddannede sygeplejersker

Regionen har afsat 13 mio.kr. til at styrke hverdagen for sygeplejersker, heraf 8 mio.kr. til et bedre introduktionsforløb for nyuddannede sygeplejersker: "Det tror jeg på, er med til at give en bedre start for de nyuddannede, men også at give en mulighed for at de bliver i længere tid,  og får lyst til at gribe sygeplejefaget, som vi nu har uddannet os til", udtaler kredsformand John Christiansen.
Indslag på DR P4 Fyn Nyheder den 18. december

Læserbrev: Prisen for et effektivt sundhedsvæsen

Kredsformand John Christiansen kommenterer på lederskribent Peter Hagmund-Hansen som beskriver, hvordan et effektivt sundhedsvæsen er godt for os alle.  John Christiansen understreger: "Det er nødvendigt, at vi drøfter arbejdsmiljø og vilkår for de ansatte, ellers bliver prisen for det effektive sundhedsvæsen snart et dårligere sundhedsvæsen".
Fyens Stiftstidende torsdag den 22. november

Fire ud af ti sygeplejersker i Region Syddanmark arbejder på deltid

"Jeg tror det primære det er, at sygeplejersker føler at arbejdsvilkårerne er så belastede, at fuld tid det vil være for meget, og at de oplever i dag allerede at skulle arbejde meget mere, end de er ansat til. Så forestillingen om at skulle gå på fuld tid og så stadigvæk arbejde meget mere, skræmmer mange."
Interview med John Christiansen, kredsformand i Kreds Syddanmark
Indslag på DR P4 Esbjerg Nyheder den 15. november

Skal sygeplejersker vandre på landevejene?

"Vi oplever kommuner, hvor de ansatte ikke kan komme rundt til borgerne, fordi der ikke er nok biler til rådighed - og dem der er, kæmpes der om. Transporten skal helst ikke stå i vejen for de opgaver, der skal udføres, og det er ærgerligt, hvis sygeplejerskerne skal ud og vandre på landevejene, for at kunne nå ud til borgerne. Eller benytte offentlig transport i områder, hvor den stort set ikke findes offentlig transport. Vi kan ikke anbefale at sygeplejersker og sundhedsplejersker selv stiller bil til rådighed, medmindre de kompenseres for den reelle udgift det er at have og holde bil.”
Debatindlæg af Jytte Pharao-Bonde og Line Gessø Hansen, næstformænd i Kreds Syddanmark.
Bragt på jv.dk mandag den 22. oktober

Kom tilbage – vi savner dig

Debatindlæg: Danmark mangler sygeplejersker, det gælder både i kommuner og på sygehusene. Samtidig ved vi, at mange sygeplejersker har forladt faget. Hvad med, at vi hjalp nogen af dem tilbage?
Formandskabet i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark opfordrer uddannede sygeplejersker til at vende tilbage til sundhedsvæsenet, og inviterer regioner og kommuner til et samarbejde om et brush-up forløb.
Bragt i DR P4-Fyn, DR P4-Esbjerg, DR P4-Syd samt www.jv.dk torsdag den 11. oktober.

Ansatte i den offentlige sektor har ret og pligt til at ytre sig

1. næstformand Line Gessø Storm Hansen har skrevet læserbrev om ytringsfrihed:
"Offentligt ansatte skal kunne ytre sig konstruktivt kritisk både på arbejdspladsen og i medierne, uden at det fører til repressalier. Af og til oplever sygeplejersker, at deres fag og kerneydelse tilsidesættes af for eksempel effektiviseringskrav, dokumentationskrav eller dårlige prioriteringer, der er til skade for borgerne."  Læse mere her.
Bragt i Jyllands-Posten tirsdag den 9. oktober

Som at skyde sig i foden lige før en løbetur

"Siden 2016 er både ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og efter- og videreuddannelser blevet beskåret med to pct. årligt, det såkaldte omprioriteringsbidrag. De årlige nedskæringer fortsætter ifølge finanslovforslaget helt frem til 2022. De penge, der spares på uddannelse, forsvinder ud af sektoren. Det betyder, at hele undervisnings- og uddannelsesområdet i 2019 kommer til at spare i omegnen af tre milliarder.” Sådan indleder kredsformand John Christiansen sit læserbrev til de regionale medier om omprioriteringsbidraget på uddannelser.
Bragt i Jyske Vestkysten onsdag den 26. september.

Øget optag på skoler skal løse mangel på sygeplejersker

En stigende mangel på sygeplejersker får nu professionshøjskolerne i Region Syddanmark til at øge optaget med 142 studerende over de kommende år – efterhånden som aftaler om praktikperioder falder på plads. ”Vi er superglade for, at man nu øger optaget, men det kommer altså lige på falderedet”, understreger kredsformand John Christiansen.
Bragt i Fyens Stiftstidende torsdag den 13. september.

112-personalet har et meget højt fravær

Fraværsprocenten blandt de sundhedsfaglige visitatorer på 112-vagtcentral i Odense er næsten dobbelt så høj som fraværsprocenten for alle ansatte i Region Syddanmark. Den seneste medarbejdertilfredshedsundersøgelse viser røde tal, når det angår medarbejdernes trivsel og sociale kapital.  ”Vi hører, at der er sygemeldinger, der skyldes de følelsesmæssige krav”, siger Mads Dippel Rasmussen, næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark. Det samme oplever tillidsrepræsentanten for sygeplejerskerne på vagtcentralen.
Bragt i Fyens Stiftstidende fredag den 24. august.

Dansk Folkeparti vil afskaffe regionerne

Dansk Folkeparti vil afskaffe regionerne og lade Staten stå for driften sygehusene. Dette synspunkt støttes af Konservative og Liberal Alliance. “Jeg synes ikke det er nogen god idé", fastslår kredsformand John Christiansen. "Vi er bestemt ikke enige i alle regionspolitikernes dispositioner, men på det overordnede plan synes vi, at regionerne løser deres opgave. Og jeg har svært ved at se, hvad alternativet skulle være”, slutter John Christiansen.
Bragt i DR P4 Syd, den 17. august.

Flere sygeplejersker ansættes i den kommunale hjemmesygepleje

Kommunerne har ansat 1.700 sygeplejersker i hjemmesygeplejen, det er på høje tid understreger John Christiansen formand Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark. Kommunerne har været alt for langsomme til at omstille sig til at patienterne ligger kortere og kortere på sygehuset for i stedet at blive udskrevet til færdigbehandling i eget hjem.
Bragt i DR P4 Fyn, den 16. august.

Sygeplejerådets formand om opråb fra Vejle Sygehus: Jeg er desværre ikke særligt overrasket

Sygeplejerskerne på Vejle Sygehus føler sig stressede og er bekymrede for patienternes ve og vel på Akut Visitations Afsnit (AVA), fordi de ikke når alle deres opgaver. Det fortæller tre anonyme medarbejdere, ligesom de også kan berette om en flugt af sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter fra afdelingen. John Christiansen vil ikke kommentere på den konkrete sag, udover at han ikke er overrasket, da han hele tiden hører om og med egne øjne ser lignende situationer i det syddanske og på Fyn.
Bragt i Fredericia Dagblad (www.frdb.dk/trekantomraadet) den 1. maj

FTF fortrøstningsfuld før fusion med LO

Hovedorganisationen FTF bliver fra januar 2019 lagt sammen med den anden hovedorganisation LO. John Christiansen, der ud over at være kredsformand i Dansk Sygeplejeråd, også er formand for FTF i Region Syddanmark, mener, at hans medlemmer har samme interesse i at markere 1. maj som LO's medlemmer, selv om FTF repræsenterer mange forskellige brancher.
Bragt i Fyens Stiftstidende side 4, den 1. maj.

FTF og LO fusionerer

John Christiansen er både kredsformand for Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark samt regionsformand for FTF-Region Syddanmark. Det var primært i egenskab som det sidste, at han i DR P4 Fyn forklarede, hvorfor han synes at det er en rigtig god idé, at de to hovedorganisationer slår sig sammen.
Liveinterview sendt i DR P4 Fyn, fredag den 13. april.

En lockout vil lægge OUH ned

Som sygeplejersker mærker vi, at vi er efterspurgt arbejdskraft i både regioner og kommuner. Flere steder i Region Syddanmark er der i begge sektorer decideret mangel. Uden øget anerkendelse og en bare beskeden økonomisk gulerod får vi svært ved at tiltrække sygeplejersker i fremtiden. Debatindlæg af John Christiansen
Bragt i fyens.dk den 7. april

Dansk Sygeplejeråd beder om fritagelse fra lock-out for at skåne patienter

”Det har vist sig at nødberedskabet knap nok svarer til den daglige bemanding på omkring halvdelen af de lockout-truede sygehusafdelinger”, forklarede kredsformand John Christiansen i radioen.
Bragt i DR.P4 Syd lørdag den 7. april

Patienter nyder godt af frivillige på sygehuse. Men de skal ikke erstatte fagpersonalet

Hør John Christiansen på P4 Trekanten, hvor emnet er de mange frivillige på sygehusene. Du kan også læse indslaget her.
Bragt som nyhedsindslag i DR P4 Trekanten mandag den 26. marts kl. 15.15 og som artikel på dr.dk Regionalt/Fyn samme dag.

Sygeplejersker ønsker ikke konflikt, men ...

Kredsformand John Christiansen har skrevet læserbrev til de regionale aviser i anledningen af Kvindernes Internationale kampdag. Hovedpointen er at ligestillingen mellem kønnene er kommet langt, men det gælder ikke mht. løn. Sygeplejerskernes løn er præget af, at de arbejder i et kvindefag og primært i det offentlige. Aktuelt er der varslet konflikt i anledning af overenskomstforhandlingernes sammenbrud, og kredsformanden beder om forståelse.
Bragt i Fyens Stiftstidende og Jyske Vestkysten den 8. marts.

Medarbejdere bliver oftere kontaktet i deres ferie

Det sker stadig oftere, at medarbejdere bliver kontaktet i deres ferie af vagtplanlæggeren fra deres arbejde, der beder dem om at møde på arbejde. Det sker fordi arbejdspladsen har overset medarbejderens ferie. -Det er vigtigt at man kan holde ferie med god samvittighed uden at blive forstyrret, siger næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark Jytte Pharao-Bonde, der understreger at Kreds Syddanmark er villige til at sætte hårdt mod hårdt for at komme uvanen til livs.
Nyhedsindslag bragt i DR P4 Syd, lørdag den 17. februar kl. 13.

Selvom et arbejdsmiljø er godt, kan det altid blive bedre

En undersøgelse af arbejdsmiljøet har de ansatte på medicinsk modtagelse på Sønderborg Sygehus svaret, at de er glade for at gå på arbejde. Det vil afdelingssygeplejersken sikre, at de bliver ved med. Næstformand i Kreds Syddanmark Jytte Pharao-Bonde roser indsatsen for at fastholde det gode arbejdsmiljø.
Bragt i Jyske Vestkysten lørdag den 10. februar.

Sygeplejersker skjuler deres efternavn af frygt for trusler og chikane

Sygeplejersker og andre ansatte på Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland oplever trusler og chikane i hverdagen. Det har fået mange til at fjerne efternavnet fra deres navneskilte, som de bærer på kitlerne. Kredsformand John Christiansen kan sagtens forstå at sygeplejerskerne ikke vil kontaktes privat med henvendelser, der vedrører deres arbejde i sundhedsvæsenet.
Bragt i avisen.dk og DR P4 Syd, mandag den 5. februar

Kaos på Sygehus Sønderjylland fortsætter

Jyske Vestkysten skriver, at der fortsat er problemer med dårligt arbejdsmiljø på Sygehus Sønderjylland. Dette har nu varet i mere end et år. Kredsformand John Christiansen vurderer i artiklen, at billedet fra flere afdelinger på sygehuset i Aabenraa i forskellige grader også er dækkende for forholdene på flere af regionens øvrige sygehuse.
Bragt i Jyske Vestkysten, søndag den 21. januar.

Vi indfrier gerne din valgløfter

Læserbrev fra Kreds Syddanmark formuleret som en velkomst til nyvalgte byrådsmedlemmer: Kære byrådsmedlem, til lykke med din plads i kommunalbestyrelsen. Din opgave er nu at arbejde for dine valgløfter og mærkesager. Fire år, hvor hver eneste beslutning får konsekvenser for borgerne og kommunens ansatte. Det er et kæmpeansvar, du har påtaget dig . . . . .
Blandt andet bragt i Horsens Folkeblad, Jyske Vestkysten og Fyns Amts Avis, den 3,4 & 5 januar

 

2017

Syddanske sygeplejersker drømmer om flere penge til de syddanske sygehuse

Kredsformand John Christiansen glæder sig over at de årlige produktivitetskrav på 2% falder bort fra 2018. Kredsformanden opfordrer samtidig til, at man vurderer om der ikke er sparet for dybt flere steder, og at sygehusene tilfører flere ressourcer til disse områder.
Nyhedsindslag bragt i DR P4 Syd, torsdag den 5. oktober.

Flere ældre - hvad med med plejen?

Kredsnæstformand Jytte Kristensen har skrevet et debatindlæg til Fyens Stiftstidende sammen med Nina Skov-Lauritsen, som er afdelingsformand i FOA Odense. Indlægget udtrykker bekymring med hensyn til om OIdense Kommune har afsat økonomi nok til at varetage plejen af den stadig større andel af ældre medborgere. indlægget påpeger også det landspolitiske ansvar. Bragt den 27.9.2017.
Læs indlægget her.

Travlhed på sygehusene

I anledning af en konkret klagesag på Sydvestjysk Sygehus fortæller kredsformand John Christiansen til Jyske Vestkystem, at mange sygeplejersker oplever stort arbejdspres, og at Dansk Sygeplejeråd. Kreds Syddanmarkredsen har fokus på problemet.
Bragt I Jyske Vestkysten, søndag den 17. september

To-procentskrav kan fjernes nu ....

 Et enigt Region Syddanmark har besluttet at droppe to-procentskravet på en række udvalgte sygehusafdelinger i år og næste år. De øvrige afdelinger skal stadig effektivisere to procent årligt. – Det er et skridt i den rigtige retning. Men det betyder jo ikke, at alt er lysegrønt. Der er stadig alt for travlt og plejepersonalet når ikke det, som de burde, siger Kredsformand John Christiansen.
Bragt i Arbejderen den 6. september. Se artiklen her.

Lad os give alle børn en god start

Kredsformanden har sendt læserbrev til de regionale medier om nødvendigheden at opruste i både region og kommuner i takt med at, der bliver født flere børn: "Fødselstallet stiger – en dejlig livsbekræftende nyhed, som alle kun kan glæde sig over. Nu må vi ruste os, så vi kan tage godt imod de mange nye børn – ikke mindst i sundhedsvæsenet."
Bragt i www.jv.dk den 15.6 og i Jydske Vestkysten den 16.6.2017. Se læserbrevet her.

Sygeplejersker får flere opgaver på sygehusene

I de stadige bestræbelser på at effektivisere og spare på sygehusene, lægger sygehusledelserne op til brud med de traditionelle faggrænser. Det betyder, sygeplejersker blandt andet ønskes involveret i rengøringsopgaver. Kredsformand John Christiansen og fællestillidsrepræsentant Janne Jensen fra Sygehus Sønderjylland udtaler, at det skaber utryghed, og at det er spild af kompetencer
Indslag i DR P4 Trekanten den 7.6.2017 og DR P4 Esbjerg den 9.6.2017.

Mere sundhedspersonale i kommunerne

Der bliver behov for mere sundhedspersonale i kommunerne, når omlægningen af sygehusene er færdig, udtaler kredsformand John Christiansen til DR P4 Esbjerg. ”Vi kommer ned på en indlæggelsestid på to dage ved en almindelig sygdom. Færdigbehandlingen kommer derefter typisk til at foregå i kommunalt regi – og det kræver naturligvis mere personale".
Bragt i DR P4 - Esbjerg, Nyheder, 25.4.2017

Nattevagter øger risiko for Alzheimers

Aftenarbejde er en risikofaktor i forhold til Alzheimer, skriver ugebrevet A4. kredsformand John Christiansen bekræfter overfor DR P4 Fyn, at man skal se på sygeplejerskers antal af vagter, men også på arbejdsmængde/arbejdstempo og sammenhæng mellem arbejds- og privatliv, der kan være årsag til psykisk arbejdsbelastning og stress.
Bragt DR P4 Fyn, Nyheder 20.4.2017

Høje vikarudgifter på Sygehus Sønderjylland

Sygehus Sønderjylland har brugt 77 millioner kroner på vikarer i løbet af fire år. ”Hvad med at øge antallet af fastansatte i stedet?” spørger kredsformand John Christiansen.
Bragt i Jydske Vestkysten i en artikelserie i uge 14 og 15.

Kampdag: Kvinderne har (desværre) stadigt meget at kæmpe for

Kredsformanden har skrevet et læserbrev om, at ligestillingen mellem mænd og kvinder er kommet et godt stykke af vejen, men der er endnu meget at kæmpe for ikke mindst i forhold til løn. Eksempelvis har sygeplejersker op til 20 procent mindre i løn i forhold til mandsdominerede faggrupper med en uddannelse af tilsvarende længde og omfang.
Bragt i Vejle Amts Folkeblad den 6.3 og i Jydske Vestkysten den 7.3.2017.

Sygeplejeråd vil diskutere bemanding

Kredsformand John Christiansen er citeret i Jyske Vestkysten den 22. februar for at være positivt stemt overfor muligheden for mere fleksible arbejdstider for regionsansatte. Men slår samtidig fast, at det også er nødvendigt at løse problemerne med manglende bemanding og huller i vagtplanen.

 

2016

Sygehusansatte overvejer deres fremtid

En del ansatte på Sygehus Sønderjylland overvejer at søge væk, viser en ny trivselsundersøgelse. Næstformand for Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark Morten Hartvig Petersen, vurderer at et belastet arbejdsmiljø på flere afdelinger over længere tid kan spille ind på de ansattes overvejelser om et nyt job. Bragt i Jydske Vestkysten, søndag 18. december 2016

Hvorfor spare på jobrettede uddannelser?

Kredsformand John Christiansen er medunderskriver på et debatindlæg i Politiken den 17. november, der fastslår det uhensigtsmæssige i at professionshøjskolerne frem til 2020 skal spare knap 1,2 mia. kr. og derfor må nedlægge omkring 750 stillinger. Se debatindlægget.

Influenzavaccine skal være frivillig

Under 20 % af personalet på OUH er vaccineret mod influenza. Kredsformand John Christiansen erkender, at det kan være en god idé at sundhedspersonalet er vaccineret, men han understreger, at det skal være frivilligt.
Bragt i DR P4 Fyn Radio den 14. oktober 2016.

Dystre perspektiver for sygehusenes økonomi

Debatindlæg skrevet af Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd og John Christiansen, formand for Dansk Sygeplejeråd Kreds Syddanmark i anledning af økonomiforhandlingerne mellem Danske Regioner og regeringen.
Bragt den 9. juni i Fyns Amts Avis og på mitfyn.dk. Læs debatindlægget her.

Nej, nej, nej - ikke igen

Læserbrev fra kredsnæstformand Jytte Kristensen mf. bragt i Fyens Stiftstidende i anledning af planlagte besparelser på Ældre- og handicap-området i Odense Kommune. Offentliggjort  tirsdag den 31, maj. Se læserbrevet her.

Kritik af Odense Universitetshospital

Kredsformand John Christiansen medvirker i TV2Fyn den 4. og 5. maj i en kritik af arbejdsforholdene på OUH, som bliver påpeget af Arbejdstilsynet. “Arbejdsforhold som disse skal være i orden”, lyder det fra Dansk Sygeplejeråds Kredsformand i Syddanmark John Christiansen.

Vi løber livet af os

Akutmodtagelsen på Svendborg Sygehus har modtaget påbud fra Arbejdstilsynet på grund af kritisable arbejdsforhold. I den forbindelse udtaler kredsnæstformand Jytte Kristensen blandt andet, at en længerevarende øget belastning er uacceptabelt og farlig for både borgere og personale. Omtalt i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis lørdag den 2. April.

Feminin ilddåb i slagteriet

Kvindernes Internationale Kampdag blev fejret på natklubben ’Slagteriet’ i Odense. Arrangementet blev omtalt i Fyens Stiftstidende 9. marts 2016, især med fokus på kredsnæstformand Morten Hartvig Petersens deltagelse. Omtalt er tillige næstformændene Line Gessø og Jytte Kristensen.

Opråb fra sygeplejerskerne: Nedlæg ikke akutbilerne

Kredsformand John Christiansen udtaler sig kritisk om planerne om at nedlægge akutbilerne i dele af Syddanmark. Bragt i Fredericia Dagblad og Vejle Amts Folkeblad den 9. marts 2016.

Har kvinderne stadig noget at kæmpe for?

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag, 8. marts, har kredsformand John Christiansen skrevet et læserbrev der understreger, at der desværre endnu ikke er lighed mellem mænd og kvinder, når det drejer sig om løn. Læserbrevet er blevet bragt i Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Jydske Vestkysten, Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad og Horsens Folkeblad.

Sygeplejersker har kurs mod ambulancer

Kredsformand John Christiansen bliver citeret i flere medier den 8. marts i forbindelse med Region Syddanmarks planer om at bruge sygeplejersker i ambulancer ved transport af patienter mellem sygehuse.
Citater i Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Jydske Vestkysten og DR P4.

Krankenschwestern in Süddänemark monieren: Generell zu wenig aus Kopenhagen für Krankenhäuser

Kredsformand John Christiansen er citeret i den tysksprogede avis Der Nordschleswiger i forbindelse med Region Syddanmarks sparekatalog. Kredsformanden giver bl.a. udtryk for at sygehusvæsenet ikke modtager tilstrækkelige økonomiske midler.
Der Nordschleswiger den 4. marts 2016.

Sygeplejersker skal ind i ambulancerne

Kredsformand John Christiansen udtaler sig til Fyens Stiftstidende om eventuel brug af sygeplejersker i ambulancer ved transport af patienter mellem to hospitaler. John finder forslaget spændende og ser frem til at blive involveret.
Fyens Stiftstidende den 3. marts 2016.

 

2015

Hæv skatten og invester i velfærd

Kredsnæstformand Jytte Kristensen opfordrer på vegne af Kommunale Organisationers Samarbejde (KOS) til, at politikerne sætter skatten op i en overgangsperiode, indtil investeringerne i erhvervslivet giver det forventede afkast, så børn, unge, ældre og svage ikke skal betale prisen, mens vi venter -så vi fælles kan investere i velfærden. Fyens Stiftstidende den 11. september 2015

Prioriteringer bør drøftes politisk

Som følge af et patientforløb, hvor en patient blev sendt frem og tilbage flere gange inden en operation, udtaler kredsformand John Christiansen, at det bør mane til eftertanke hos politikerne omkring de vilkår, man byder de ansatte på sygehusene. Bragt på jv.dk den 11. maj 2015

Overbelægning over alt

Vilkårene på mange danske sygehuse er alt for mange patienter til de ressourcer, der er, udtaler kredsformand John Christiansen. Når patienter, som i Syddanmark, flyttes til afdelinger hvor der er plads, udfordres kvaliteten i sundhedsvæsenet. Desuden forplanter overbelægningen sig til blandt andet det kommunale område, hvor hjemmesygeplejersker oplever, at det er svært at være klar til at modtage patienterne, fortsætter John Christiansen. Jydske Vestkysten den 31. maj 2015

DSR: Politikerne gambler med sundhedsvæsenet

De fem kredsformænd i DSR har sammen skrevet et debatindlæg om den økonomiske situation på sygehusene. Læs debatindlægget her. Bragt på www.altinget.dk den 27. maj 2015

For få ansatte på psykiatrisk skadestue i Kolding

Kredsnæstformand Line Gessø Hansen udtaler til Jydske Vestkysten den 6. maj 2015, at arbejdsforholdene er dybt kritisable på afdelingen. Manglen på sikkerhedsnormering rammer især aften - og nattevagterne. Kreds Syddanmark følger sagen tæt, fortsætter Line Gessø Hansen.

Frygt for at ytre sig

Kredsformand John Christiansen udtaler til flere medier, at det er problematisk, at ansatte vælger ikke at ytre sig af frygt for repressalier fra ledelsen. www.dr.dk og DR P4 Esbjerg den 15. april 2015

Sydvestjysk Sygehus skærer ned på udviklingssygeplejersker

Som en del af besparelser nedlægger SVS 6 ud af 12 stillinger som udviklingssygeplejersker. Kredsnæstformand Jytte Pharao-Bonde udtaler, at det er et meget kedeligt signal at sende. Det vil få konsekvenser for udviklingsarbejdet og kvalitetssikring - og i sidste ende kan taberen blive patienten, siger næstformanden. Jyllands-Posten den 10. april 2015

Der begås farlige fejl på ældremedicinsk afdeling i Svendborg

Kredsformand John Christiansen citeres i flere medier for at sige, at forholdene i Svendborg desværre ikke er et isoleret tilfælde, men er et udtryk for hvor galt det går, når kravene overstiger ressourcerne. Bragt i pressen den 17. marts 2015

Mange kvote 2 ansøgere

I år ses en stor stigning i 1. prioritetsansøgninger via kvote 2 på sygeplejerskeuddannelsen. Der er desuden gode jobmuligheder, og kredsformand John Christiansen fortæller, at den lave ledighed betyder, at stillinger må slås op igen på grund af for få ansøgere. Jydske Vestkysten den 17. marts 2015

Frivillige på sygehusafdelinger

De ansatte er grundlæggende glade for de frivilliges hjælp, men det må ikke blive et behov med mange frivillige for at få tingene til at løbe rundt, siger John Christiansen til DR P4 Fyn Nyheder den 4. februar.

Akutlægebiler: Narkosesygeplejersker kan rykke med ud

Når det på grund af narkoselægemangel ikke kan lade sig gøre at have en narkoselæge med i bilen, er det oplagt, at narkosesygeplejerskerne rykker med ud, udtaler kredsnæstformand Morten Hartvig Petersen. Jydske Vestkysten den 3. februar 2015

Speciallæge fra Esbjerg politianmeldt

Efter at Sundhedsstyrelsen har politianmeldt en læge for at snage i to medarbejderes journaler, siger kredsformand John Christiansen: - Det her er et meget alvorligt brud på tilliden i forhold til den udvidede adgang, man som sundhedsfaglig person har til systemet. Sagen er ganske usædvanlig og helt uacceptabel. Bragt i pressen den 29. januar 2015

Afdeling M i Svendborg tager nye midler i brug

Den store sygeplejerskemangel har fået afdeling M til at gribe rekrutteringsprocessen anderledes an, blandt andet ved at lave introduktionsprogram for de nyuddannede. Kredsnæstformand Jytte Kristensen arbejder tæt sammen med ledelsen om at at løse rekrutteringsproblemet. Mitfyn.dk og Fyns Amts Avis den 14. januar 2015

Den rekordlave ledighed rammer OUH / Svendborg Sygehus

Den lave ledighed er glædelig, udtaler kredsformand John Christiansen, men samtidig sætter manglen på kolleger sit spor på mange medlemmers glæde og velbefindende. Der er ingen nem løsning - en mulighed kan være at optage flere sygeplejersker på uddannelsen og sørge for, at disse bevarer lysten til at blive i branchen, fortsætter John Christiansen til flere fynske medier den 14. januar 2015

Formandskab og kredsbestyrelse i Syddanmark