Presse

Her finder du kredsens indlæg i pressen samt kontakt og pressebilleder til formandskabet i Kreds Syddanmark.

De valgte repræsentanter i Kreds Syddanmark ønsker at synliggøre holdninger, udstikke retningen og sætte strategien i fokus, så vi sammen kan omsætte holdninger til handlinger til glæde for vore medlemmer.

Har du brug for kontakt til en politiker i presseøjemed, kan du kontakte:

Kredsformand John Christiansen Syddanmark 2017

John Christiansen

Kredsformand


Tlf.: 4062 6006 eller 4695 4807
Mail: jc@dsr.dk

Kredsen i pressen

Her finder du et uddrag af nyhederne i pressen fra kredsens område.

2020

Vaccineplanen er klar

Sygeplejersker bliver blandt de første, som bliver tilbudt vaccine.  -Det er en rigtig god nyhed og en fornuftig plan, som ministeriet har lagt frem, fortæller kredsformand John Christiansen. - Det er også nødvendigt, for sygeplejerskerne er tyndslidte og arbejdsmængden er høj.
Bragt i DR P4 Esbjerg Nyheder den 27. november 2020

Vejle Kommune Område Vest

Mange medarbejdere er rejst fra området. Næstformand Helle Kruse Hansen fortæller til Vejle Amts Folkeblad, at kredsen har planer om et fyraftensmøde for medlemmerne i Område Vest for at afdække situationen.
Bragt i Vejle Amts Folkeblad den 8. november 2020

Medarbejderne på Lysningen trives dårligere end deres kolleger

Trivselsmåling på Lysningen viser, at trivslen ikke er i top. Lysningen scorer dårligere end gennemsnittet på kommunens arbejdspladser på alle parametre. - Vi er bekymrede for udviklingen på Lysningen, fortæller næstformand Line Gessø Hansen og fortæller, at DSR helt generelt ønsker at sætte fokus på ældreområdet, hvor der er behov opkvalificering og opnormering  som på Lysningen
Bragt i Fyens Stiftstidende den 20. oktober 2020

Ikke så mange sygeplejersker kan få ret til tidlig pension

- Selvom der er gjort anstrengelser for at det kan ramme sygeplejersker, tror jeg desværre ikke det vil omfatte så mange inden for sygeplejefaget, udtaler John Christiansen, kredsformand.  
Bragt i DR P4 Nyheder den 10. oktober 2020

Sygeplejersker skal måske flyttes rundt

Kredsformand John Christiansen: Hvis sygeplejersker i forbindelse med corona-afdelinger skal flyttes rundt, er det vigtigt man tager hensyn til den enkelte sygeplejerskes situation, så det grundlæggende bliver frivilligt at blive flyttet.
Bragt i DR P4 Trekanten Nyheder den 20. september 2020

Sexisme: Sig fra og tal om det

- Hvis man oplever krænkende adfærd, er det nødvendigt at sige fra, både når man oplever det og når man observerer det, udtaler kredsformand John Christiansen og fortæller, at han har tiltro til, at samarbejdet mellem TR og ledelse fungerer, og alle medarbejdere samtidig også selv har et ansvar.
Bragt i DR P4 Trekanten Nyheder den 18. september 2020

Flere sygeplejersker vælger at skifte til den private sektor

Et stigende antal sygeplejersker ønsker at være helt selvstændige og drive virksomhed. Det glæder kredsformand John Christiansen, at sygeplejerskeuddannelsen bringer flere jobmuligheder. - Det handler om at skabe egne vilkår og tjene en anderledes løn, og om at udnytte sin faglighed i en ramme man selv er med til at skabe, udtaler John Christiansen og fortsætter: - Det bør også give grund til eftertanke i det offentlige, når flere vælger den private sektor.
Bragt i medierne den 14. september 2020

Pensionsudspil: Håber på flere tiltag 

Regeringens pensionsudspil tilgodeser dem, der i en alder af 61 år har været på arbejdsmarkedet i  minimum 42 år. - Det vil være få sygeplejersker, som har mulighed for dette, og det synes jeg er problematisk, udtaler John Christiansen, kredsformand i DSR Kreds Syddanmark og opfordrer regering og arbejdsgivere at komme med forslag til at hjælpe sygeplejerskerne i takt med, at både folkepensionsalderen bliver højere og at arbejdstempoet og arbejdspresset allerede nu er højt.
Bragt i DR P4 Syd og Trekanten Nyheder den 18.-19. august 2020

Sygeplejersker i corona-beredskab får ekstra løn

DSR og Region Syddanmark er blevet enige om aftalen, som gælder fra 13. maj. - Vi havde gerne set, at aftalen gik længere bagud og omfattede flere sygeplejersker. Det var dette, vi kunne opnå enighed om, udtaler John Christiansen, kredsformand.
Bragt i DR P4 Fyn Nyheder den 7. juli 2020

Besøg på plejehjem

Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark glæder sig over de nye besøgsregler, men opfordrer samtidig til forsigtighed. John Christiansen udtaler sig til DR P4.
Bragt i DR P4 Nyheder den 30. juni 2020

Region Syddanmark advarer ansatte om ferieregler

Kredsformand John Christiansen udtaler, at det er en alvorlig melding, når Region Syddanmark fortæller de ansatte om konsekvenserne ved at rejse til visse lande i forhold til Covid-19. - Der er stor forståelse for, at der skal passes på. Men det kalder altså mere på vejledning, end det kalder på trusler.
Bragt i pressen den 21. juni 2020

Coronakrisen gavner sygeplejerskestuderende

- Der kan være perioder, hvor sundhedsvæsenet har forandret sig voldsomt, hvor nogen skal have noget ekstra i introduktionsperioden - både på sygehuse og kommunalt - så en ekstra opmærksomhed og dialog , udtaler kredsformand John Christiansen.
Bragt i DR P4 Radioavisen den 19. juni 2020

Fremrykning af lager med værnemidler i Syddanmark

Det er på tide, at regionen tager sagen om værnemidler alvorligt. - Var det nu gået alvorligt galt med coronasituationen i Danmark, kunne det været meget meget kritisk, mere end det var i forvejen, udtaler kredsnæstformand Line Gessø Hansen.
Bragt i DR P1 Radioavisen og P4 Nyheder den 4. juni 2020

Sygeplejersker i frontlinjen når Coronaen rammer

Efter smittede på Vejle Sygehus og et plejehjem i Kolding, er det vigtigt, at sygeplejersker ikke slækker på fokus. - Vi skal bruge alle de procecurer vi har - og langsomt, så vi er sikre på at vi ikke selv smittes og bærer smitten videre. Og så skal vi smitteopspore ved de borgere og patienter, vi møder.
Bragt i DR P4 Trekanten den 18. maj 2020

Tak og varme ord gør det ikke alene

Læs kredsformandens læserbrev/indlæg til pressen, som handler om anerkendelse; en anerkendelse, som skal kunne ses på lønkontoen.
Bragt i pressen den 1. maj 2020. Læs indlægget her

Covid-19 og Fælleserklæringen

Fælleserklæringen skal bruges hensigtsmæssigt og i en krisesituation. - Vi har hørt fra sygehusene her i regionen, at ledelsen bruger midler, hvor man misbruger intentionen også i de fælleserklæringerne der er for alle organisationer i hele landet, udtaler John Christiansen.
Bragt i TV2 Syd Regionale Nyheder den 30. april 2020

Covid-19 og testning

Sygehusene i Region Syddanmark tester endnu flere for coronavirus. John Christiansen udtaler sig til DR P4 Trekanten.
Bragt i DR P4 Trekanten Nyheder den 26. april 2020

Covid-19 og arbejdsskade

Covid-19 bliver nu anerkendt som en arbejdsskade. John Christiansen udtaler sig til DR P4 Syd Nyheder.
Bragt i DR P4 Syd Nyheder den 22. april 2020

Covid-19 og testning

Der ses positivt på, at testning øges i regionen. - Der er behov for testning hos sygeplejerskerne. Vi møder fortsat sygeplejerskerne der har behov for det, og testning er også nødvendig så der sikres den arbejdskraft i sundhedsvæsenet, som der er brug for, siger John Christiansen, kredsformand.
Bragt i DR P4 Fyn Nyheder den 21. april 2020

Der skal mere i lønningsposen

Selv om der er fokus på tillæg lige nu i forbindelse med Covid-19 og omlægninger af vagter og ekstraarbejde, er det vigtigt at lønnen kommer op på den lange bane. - Der er tale om et meget vigtigt og ansvarsfuldt arbejde, som simpelthen bliver aflønnet for dårligt, udtaler John Christiansen, kredsformand i Syddanmark.
Bragt i Flensborg Avis den 18. april 2020

Covid-19 og Ledig testkapacitet: Kritik af anvendelsen

Den ubrugte corona-testkapacitet skal også tilgodese sundhedspersonalet. - Det handler både om sundhedspersonalet sikkerhed, men det handler også om borgernes sikkerhed, udtaler næstforkvinde Line Gessø Hansen, som håber, at sundhedspersonale fremover kan blive testet på egen opfordring.
Bragt i TV2Fyn den 17. april 2020. Læs mere her

Covid-19: Pas på med for mange skift

Sygeplejersker flyttes nu i stigende antal tilbage til deres faste afdeling. Hvis antallet af coronasmittede stiger igen, så skal sygeplejerskerne måske igen flyttes - og det skaber utryghed blandt sygeplejerskerne, fortæller kredsformand John Christiansen og fortsætter: - Også fordi der endnu ikke er lavet en plan for, hvilke aktiviteter sygehusene skal skrue op for. Jeg håber, at færrest muligt skal tåle for mange ændringer frem og tilbage hele tiden - men jeg oplever også, at rigtig mange har set nødvendigheden i det, der er bleveet gjort og dermed en stor grad af ansvarsfølelse i at ville hjælpe i den her situation.
Bragt i Fyens Stiftstidende den 16. april 2020. Læs artiklen her

Covid-19 og Arbejdsskade

Kredsformand John Christiansen i DR P4 Nyheder i forbindelse med klarere retningslinjer for godtagelse af coronasmitte som arbejdsskade.
Bragt i DR P4 Fyn den 14. april

Covid-19 og Genåbning af sundhedsvæsenet

Der venter sygeplejerskerne en stor opgave, når sundhedsvæsenet åbner igen. - Jeg forstiller mig, at man ganske langsomt og sstarter med de patienter som har ventet og kan blive akutte, hvis man ikke gør noget nu. Der vil være en overgang hvor man bliver nødt til at sortere i patienterne, udtaler kredsformand John Christiansen.
Bragt i DR P4 Nyheder den 14. april 2020

Covid-19 og Værnemidler

Kredsformand John Christiansen udtaler sig i medierne omkring værnemidler
Bragt i DR P4 Nyheder den 3. april 2020

Covid-19 og Lynuddannelse af sygeplejersker

Regionen uddanner sygeplejersker til intensivafdelinger. DSR bakker op om initiativet, og samtidig udtaler kredsformand John Christiansen, at DSR er opmærksomme på ansvarsplacering, hvis der sker behandlingsfejl.  
Bragt i TV2 Fyn Regionale Nyheder den 25. marts 2020.

Covid-19 og Mangel på værnemidler i regionen

Region Syddanmark kæmper som de andre regioner med at sikre værnemidler i forbindelse med COVID-19 situationen. Kredsformand John Christiansen udtaler sig til P4, blandt andet om at det er dybt bekymrende, at sundhedspersonalet ikke kan testes i øjeblikket og at der er mangel på værnemidler.
Bragt i DR P4 Nyheder den 21.-24. marts 2020

Covid-19 og Regionens jobbank: Stolt formand

Omkring 1500 personer har meldt sig til Region Syddanmarks jobbank, heraf mange med sygeplejerskeuddannelse og studerende. - Jeg er glad for, at så mange byder sig til, og jeg er også stolt over, at sygeplejerskerne er klar til at løfte opgaven i den her tid, udtaler kredsformand John Christiansen. 
Bragt i Fyens Stiftstidende den 20. marts 2020

Flere sygeplejersker kommer i lægepraksis

Udtalelse fra formand John Christiansen.
Bragt i DR P4 Nyheder den 22. februar 2020

49 sygehusafdelinger skal deles om 107 ekstra sygeplejersker

Ifølge kredsformand John Christiansen er det umiddelbart realistisk at finde sygeplejersker, der vil arbejde mere, så man i sammenhæng med andre tiltag kan komme op på det, der svarer til 107 ekstra stillinger. Der er dog behov for at tiltrække og fastholde sygeplejersker, både dem som har forladt faget og de nyuddannede. - Hele snakken om, at der altså skal ansættes flere, er for mig et tydeligt signal om, at alle har anerkendt, at vilkårene skal forbedres, siger John Christiansen.
Bragt i Jydske Vestkysten og Vejle Amts Folkeblad den 21. januar 2020

Nye specialsygeplejersker klar til at løfte flere opgaver hjemme hos borgerne

Alle kommuner vil på sigt få flere sygeplejersker med specialuddannelse i rygsækken, udtaler kredsformand John Christiansen.
Bragt i TVSyd.dk den 14. januar 2020

2019

Debat: Vi skal lære af ulykkeligt dødsfald på bosted

Næstforkvinde Line Gessø Hansen har debatindlæg om socialpsykiatrien og kompleksiteten hos borgere med psykisk sygdom, i forbindelse med dødsfaldet på Fangelvej.
Bragt i Fyens.dk den 11. december 2019

Kredsformand John Christiansen genvagt som FTF regionsformand

På FTF's regionale årsmøde blev John Christiansen genvalgt som regionsformand.
Bragt i Jydske Vestkysten den 3. december 2019

Opbakning til flere fuldtidsansatte

Forslaget om flere sygeplejersker på fuldtid fra Regionsrådsformand Stephanie Lose får opbakning fra kredsformand John Christiansen: - Tiltaget bør føre til, at det samlede antal hænder stiger. Flere sygeplejersker vil gerne arbejde på fuld tid, hvis det samtidig kan medvirke til at mindske travlheden på regionens sygehuse, udtaler kredsformanden.
Bragt i Ugeavisen Vejen-Brørup-Holsted den 26. november 2019

5 sygeplejersker i Assens opsagt

Mads Dippel Rasmussen, kredsnæstformand, udtaler at de opsagte sygeplejersker ser med stor undren på kommunens valg: - Det går stik imod Kommunernes Landsforenings rapport fra i foråret som gør, at man faktisk skal fremskrive med 17 % flere sygeplejersker allerede i 2025.
TV2 Fyn Regionale Nyheder den 25. november 2019

Dårlig trivel - Psykiatrisk Afdeling i Vejle

Kredsnæstformand Mads Dippel Rasmussen udtaler sig på DR P4 Trekanten om den dårlige trivsel hos de ansatt på Psykiatrisk Afdeling i Vejle.
Bragt i DR P4 Trekanten Nyheder den 25. november 2019

Ledelsen er ikke deres ansvar voksent

Nøglemedarbejdere udelod centrale oplysninger på Botilbuddet Fangelvej. - For mig at se, så er der nogen, der har svigtet deres ledelsesansvar. Det er dybt problematisk for vores medarbejdere og for de beboere, der er. Hvis man skal have tillid til sin ledelse, så skal sådan noget her være i orden, siger næstforkvinde Line Gessø Hansen.
Bragt i TV2 Fyn 7. november 2019

Vi vil have advarslerne trukket tilbage og erstatning

I sagen på Fangelvej i Odense konkluderer en ny rapport, at instrukserne til personalet ikke var fyldestgørende. - Problematikken falder ikke tilbage på den enkelte, men på bostedet og ledelsen, påpeger næstforkvinde Line Gesssø Hansen og siger, at der er brug for en mere sundhedsfaglig ledelse end i dag.
Bragt i Fyens Stiftstidende 5. november 2019. Se også DSR Kreds Syddanmarks artiklel: Hård Kritik af Botilbuddet Fangelvej i Odense

Besparelser i Assens

Kredsnæstformand Mads Dippel Rasmussen appellerer på vegne af borgerne i Assens til byrådet på tværs af partier: Udvis det mod og den vilje, der skal til for at genåbne forhandlingen om besparelserne i sygeplejen inden på mandag.
Bragt i Fyens Stiftstidende 3. november 2019

Nu skal det gå ud over børnene - igen

Læserbrev af Helle Kruse Hansen, kredsnæstformand. Sundhedsplejen i Kolding Kommune skal atter reduceres. Helle Kruse Hansen henviser i sit læserbrev blandt andet til statsministeren, som siger at " Danmark skal være verdens bedste sted at være barn." - Hvis vi skal nå det mål, så er Kolding Kommune på vej i den helt forkerte retning, udtaler Helle Kruse Hansen.
Bragt i Jydske Vestkysten 2. november 2019

Flere frivillige på sygehusene - mangel på fagprofessionelle?

Region Syddanmarks indsats for at få flere frivillige ind, bekymrer kredsformand John Christiansen: - Noget af kernearbejdet for en sygeplejerske er også at være nærværende og have tid til dialog og samvær. Og noget af det, sker jo idet, man udfører opgaver, som andre sagtens kan udføre. Eksempelvis når man henter et glas vand. Der ligger også observationer og noget professionelt i det møde, siger John Christiansen.
Bragt i Fyens Stiftstidende 30. oktober 2019

Løber Kolding Kommune fra sine aftaler?

Læserbrev af Helle Kruse Hansen, kredsnæstformand. To sygeplejersker i Kolding Kommune kunne uden varsel læse i Jyske Vestkysten, at den ene af dem skulle fyres på grund af besparelser. ” Er det en måde at behandle sine ansatte på?
Bragt i Jydske Vestkysten 25. oktober 2019

Assens: Sygeplejersker vil søge væk

Færre skal have sygepleje, og plejen skal gives i kortere forløb.  - Skrivebordsarbejde, kalder kredsnæstformand Mads Dippel Rasmussen BDO's bud på besparelser. Sygeplejersker vil søge væk, fordi det går ud over fagligheden, udtaler kredsnæstformanden.
Bragt i Fyens Stiftstidende 15. oktober 2019

Fagdag den 24. oktober

Omkring 400 sygeplejersker fra kredsen er tilmeldt Fagdag den 24. oktober på IBC Innovationsfabrikken i Kolding. Der er oplægsholdere og workshops, og de faglige selskaber står for en del af indholdet.
Pressemeddelelse bragt i Jydske Vestkysten den 9. oktober 2019

Flere sygeplejersker i almen praksis

Der er siden 2011 ansat 9% flere sygeplejersker i almen praksis. Sygeplejerskerne har kompetencerne til at løfte opagverne, og udviklingen er vigtig for borgerne, så de oplever gode forløb på sygehus og i kommuner med almen praksis som en forudsætning for at tandhjulene falder i hak.
Bragt i DR P4 Syd Nyheder 7. oktober 2019

Indfri jeres valgløfter

Kredsformand John Christiansens læserbrev om økonomien i sundhedsvæsenet kan læses herunder. John kommer blandt andet ind på arbejdsmiljø, løn og uddannelse.
https://dsr.dk/kredse/syddanmark/nyhed/sygeplejersker-til-politikerne-indfri-jeres-valgloefter.
Bragt i Jysk-Fynske Mediers avissektion "Danmark" 5. september 2019

Dødsfald på Botilbuddet Fangelvej i Odense

Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark stiller sig uforståernde over for Odense Kommunes fralæggelse af ansvaret i sagen. "Der er problemer med procedurer og dokumentation i kommunen, men det falder jo ikke tilbage på den enkelte ansatte", udtaler 1. næstforkvinde Line Gessø Storm Hansen til pressen.
Bragt i medierne, blandt andet www.fyens.dk den 28. august:  https://www.fyens.dk/odense/Fagforeninger-Kommunen-vasker-haender-i-sagen-om-en-doed-kvinde-paa-Botilbuddet-Fangelvej/artikel/3376054

Læs Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmarks artikel på dsr.dk/syddanmark: Odense Kommune fralægger sig alt ansvar

Mange frivillige patientstøtter i Syd- og Sønderjylland

På udvalgte afdelinger på Sygehus Sønderjylland er der flere frivillige patientstøtter. "Vi får mere og mere travlt, men hvis nærværet med patienten udelukkendebliver tænkt som noget der skal løses af frivillige, så skrider fagligheden", udtaler kredsformand John Christiansen.
DR P4 Syd Nyheder den 22. juli

En ud af tolv nyuddannede går ned med stress

Mange nyuddannede sygeplejersker bliver sygemeldt  viser en undersøgelse foretaget af Dansk Sygeplejeråd. John Christiansen synes at tallet er meget bekymrende. Mentorordninger og gode introforløb er en del af løsningen, men sådanne tiltag kan ikke gøre det alene, understreger kredsformanden.
DR-P4 Nyheder den 5. juli

110 ubesatte stillinger i Syddanmark

Det er et stort problem, at der er så mange ubesatte job. Det kan skyldes både at der mangler ledige sygeplejersker, og at der er for få specialuddannede,  udtaler kredsformand John Christiansen.
DR P4 Syd Nyheder den 14. maj

Arbejdernes kampdag i Haderslev - for første gang i Damparken

Kredsformand John Christiansen var blandt talerne i Damparken, der dannede rammen om 1. maj-arrangementet.
Jydske Vestkysten den 2. maj

Valgtale til morgenkaffen

Næstformand Mads Dippel talte ved et pænt besøgt LO Sydfyn/FH 1. maj-arrangfement i Rudkøbing.
Fyns Amts Avis og Fyens.dk den 2. maj

112-vagtcentralen får økonomisk håndsrækning

Regionen har styrket vagtcentralen med 400.000 kr. Kredsnæstformand Mads Dippel fortæller, at der allerede nu er sket forbedringer, og at han ser positivt på aftalen, der er en del af flere tiltag.
Fyens Stiftstidende den 14. april

Kampdag. Sygeplejersker mangler anerkendelse økonomisk og politisk

8. marts er kvindernes internationale kampdag. Dagen blev stiftet i 1910 som en mærkedag for kvindernes ligestilling. Men selv om der er gået 109 år , er der desværre stadig rigeligt at kæmpe for.
Læserbrev ved John Christiansen, Kredsformand. Bragt i medierne i trekantsområdet den 9. marts

Sygeplejersker ved ikke de kan gå på pension på deltid

1.Næstforkvinde Line Gessø Hansen fra Kreds Syddanmark fortæller: "Hvis man laver den meget bratte overgang til pensionistlivet, er der mange sociale ting, der stopper på én gang. Det her kan være en kæmpe fordel rent socialt og identitetsmæssigt. Desuden ordningen være med til at lette presset på de yngre sygeplejersker, når der er en mere erfaren kollega på arbejde." DSR Kreds Syddanmark abejder løbende på at udbrede kendskabet til ordningen.
Indslag på dr.dk og DR P4 Fyn Nyheder den 4. februar

Vi har ikke efterlyst en reform

Interview med kredsformand John Christiansen forud for pressemødet om regeringens udspil til en sundhedsplan og nedlæggelse af regionerne: "Vi har efterlyst mere tid, bedre vilkår for at udføre arbejdet og en bedre økonomi i sundhedsvæsenet. Det bliver spændende om planen indeholder dét, eller bare er endnu en plan der skal effektivisere endnu mere."
Indslag på DR P4 Fyn Nyheder den 16. januar

Investér nu - i fremtidens sundhedsvæsen

Debatindlæg: Antallet af sygeplejersker står ikke mål med antallet af patienter. Der er behov for politiske indgreb, der løser de akutte problemer og som ligeledes investerer i langsigtede løsninger.
Af formand og kredsformænd for Dansk Sygeplejeråd.
Bragt i Altinget.dk den 14. januar

Formandskab og kredsbestyrelse i Syddanmark