Gå på rejse i sundhedsøkonomiens univers for TR og AMiR

Kurset afholdes i samarbejde med Konventum, og giver dig indsigt i sundhedsøkonomi samt forståelse for din rolle som medarbejderrepræsentant i MED-systemet.

Kursets formål

  • Efter kurset indgår du i dialog med interessenterne på din arbejdsplads om at forbedre kvaliteten, patientsikkerheden samt sygeplejerskernes arbejdsvilkår og arbejdsmil
  • Efter kurset indgår du aktivt i de økonomiske overvejelser på din arbejdsplads både formelt som uformelt

Målgruppe og forudsætninger

Vi går ud fra, at du er TR, FTR eller AMiR og er valgt ind i MED- systemet som medarbejderrepræsentant på din arbejdsplads.

Du har lyst til at lære mere om budgetter og økonomi i sundhedsvæsenet, og har gennemført MED-uddannelsen.

Som forberedelse inden kurset vil vi bede dig om at se webinaret: ’Knæk budgettet’ på DSR’s hjemmeside. Webinaret giver dig en grundlæggende forståelse for budgettermerne, som vi anvender på kurset.

Kompetencer du opnår

  • Du bliver bedre til at gennemskue budgetterne på din arbejdsplads
  • Du får ideer til hvordan du kan påvirke budgetlægningsprocessen
  • Du får en større forståelse for, hvordan sundhedspolitik på såvel landsplan som lokalt, får indflydelse på dine og borgernes forhold
  • Du bliver bevidst om din rolle i MED-udvalget ift. arbejdspladsens økonomiske ramme

Opbygning og arbejdsmetode

Kurset er et internatkursus på tre dage.

Kurset veksler mellem oplæg, gruppearbejde og plenumdrøftelser der belyser emnerne fra forskellige interesseperspektiver. Vi forventer at du deltager aktivt og lader dig udfordre af den økonomiske tænkning, samt aktivt overvejer, hvordan du kan realisere din nye viden ift. at påvirke arbejdspladsens beslutninger efter kurset.

Undervisere

Ekstern seniorkonsulent Sven Madsen - Evidentia, Professor Kjeld Møller Pedersen – Syddansk Universitet, Dorte Limbjerg – Konventum, 1. næstformand i DSR, samt pædagogisk konsulent i DSR, Franziska Juul-Andersen, der afholder kurset.

Tilmelding

Udfyld tilmeldingsblanketten og send den elektronisk senest 15. juli 2019.

Tildeling af kursuspladser på overbygningskurser

På overbygningskurser vil vi efter sidste tilmeldingsfrist se hvor mange tilmeldinger til kurset, vi har modtaget. Har vi modtaget flere tilmeldinger, end der er plads til på kurset, prioriterer Kredsen tilmeldingerne. 

Cirka en måned efter sidste tilmeldingsfrist, vil du få besked på, om du er optaget på kurset. Senest på dette tidspunkt skal du søge om tjenestefri til både kursusdagene og studiedagene hos din arbejdsgiver.

Ved tilmelding vil du modtage en mail, hvor du kan se, at vi har modtaget din tilmelding til kurset, men vær opmærksom på, at du ikke er optaget på kurset før du modtager en bekræftelse på, at du har fået en plads på kurset.

Har du spørgsmål

Har du spørgsmål til det faglige indhold på dagen, er du velkommen til at kontakte pædagogisk konsulent Franziska Juul-Andersen på e-mail fja@dsr.dk

Ved praktiske spørgsmål er du velkommen til at kontakte Lone Nielsen fra kursus- og konferenceteamet på telefon 46954197 eller på e-mail kursusadm@dsr.dk