FTF kursus: Fra stress til trivsel

Kurset er for dig der vil blive bedre til at forebygge, håndtere og spotte stress hos dine kolleger

Kurset udbydes i samarbejde med FTF og er for dig som TR, FTR og AMiR der vil blive bedre til at forebygge, håndtere og spotte stress hos dine kolleger

Formål

  • At du får viden om den seneste stressforskning og sammenhængen mellem trivsel, social kapital og produktivitet samt får redskaber til at gå ind i samarbejdet om at skabe trivsel på arbejdspladsen.

Målgruppe og forudsætninger

Kurset henvender sig til dig som FTR, TR og AMiR. Du har gennemgået en grunduddannelse i DSR-regi.

Hvilke kompetencer kan du opnå

  • Du bliver vidende om hvad stress er, hvordan det opstår og kan forebygges – hos den enkelte og på hele arbejdspladsen
  • Du bliver bevidst om faserne fra trivsel til stress – og hvordan du spotter og håndterer kollegaer i mistrivsel
  • Du får indsigt i egne udfordringer og styrker i forhold til at reducere stress og fremme trivsel
  • Du bliver bevidst om, hvordan du skaber robust trivsel og et godt psykisk arbejdsmiljø på arbejdspladsen

Opbygning og arbejdsmetode

Kurset er et heldagskursus, der afholdes af FTF. Organisationspsykolog og forsker ved Det Nationale Forskningscenter For Arbejdsmiljø, Malene Friis Andersen, står for undervisningen.

Kurset vil veksle mellem oplæg og drøftelser. Dine erfaringer med udfordringer og styrker i forbindelse med at reducere stress og fremme trivsel vil indgå.

Bogen ”Stop stress – Håndbog for ledere” af Malene Friis Andersen vil indgå som kursusmateriale og vil blive udleveret på kurset.

Tilmelding

Udfyld tilmeldingsblanketten og send den elektronisk senest den 12. juli 2019.

Tildeling af kursuspladser på overbygningskurser

På overbygningskurser vil vi efter sidste tilmeldingsfrist se hvor mange tilmeldinger til kurset, vi har modtaget. Har vi modtaget flere tilmeldinger, end der er plads til på kurset, prioriterer Kredsen tilmeldingerne. 

Cirka en måned efter sidste tilmeldingsfrist, vil du få besked på, om du er optaget på kurset. Senest på dette tidspunkt skal du søge om tjenestefri til både kursusdagene og studiedagene hos din arbejdsgiver.

Ved tilmelding vil du modtage en mail, hvor du kan se, at vi har modtaget din tilmelding til kurset, men vær opmærksom på, at du ikke er optaget på kurset før du modtager en bekræftelse på, at du har fået en plads på kurset.

Har du spørgsmål

Ved praktiske spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Lone Nielsen fra kursus- og konferenceteamet på  telefon 46954395 eller mail kursusadm@dsr.dk