SLS weekendkursus efterår 2019

SLS' kursusweekend er for alle medlemmer af SLS' lokalbestyrelser. Vælg et af de tre kurser og bliv endnu bedre til at engagere medstuderende og få indflydelse på uddannelsen.

De tre kurser er for dig, der gerne vil have mere viden, flere idéer og konkrete værktøjer til arbejdet i lokalbestyrelsen. Vi holder de tre kurser samtidigt, hvilket er en oplagt mulighed for at tage flere afsted fra lokalbestyrelsen, lære andre lokalbestyrelser at kende og have det sjovt imens. 

Alle tre kurser er åbne for alle lokalbestyrelsesmedlemmer. Ved du ikke, hvilket du skal vælge, anbefaler vi, at du starter med kurset ”Skab lokale aktiviteter.” Husk i øvrigt, at du kun kan deltage én gang på hvert kursus. 

Kursus 1: Skab lokale aktiviteter 

Hvordan udvikler og gennemfører vi gode lokale aktiviteter, der engagerer vores medlemmer og skaber konkrete forbedringer på skolen? På kurset, der vil være en blanding af oplæg og workshop, vil du blive bedre til: 

  • At forbedre vores medlemmers studieliv igennem konkrete aktiviteter 
  • At identificere muligheder for at skabe forbedringer på dit uddannelsessted 
  • At udvikle og lede projekter i lokalbestyrelsen.

Med fra kurset vil du få en her del værktøjer til arbejdet med at skabe lokale aktiviteter. Når kurset er forbi, vil du have en konkret projektplan med hjælp – lige til at sætte i værk i din lokalbestyrelse. Mange deltagere har efterfølgende succes med at lave velbesøgte og engagerede medlemsarrangementer. Underviser er Bjarke Lindemann, konsulent i SLS og Anne Vagner Christensen, tidl. SLS-næstformand. 

 

Kursus 2: Få budskabet ud 

Hvordan formidler jeg effektivt SLS’ politiske budskaber, så flere er med på, hvad vi kæmper for? På kurset kommer du til at arbejde med at forberede, opbygge og fremføre dine budskaber igennem mundtlige oplæg. Vi kommer også ind på: 

  • Formidling af SLS’ politik og aktiviteter, så de sidder lige i skabet 
  • Opbygning og strukturering af budskabet – især med fokus på det mundtlige 
  • Introduktion til debatteknik, framing og andre formidlingsværktøjer. 

På kurset vil du blive optaget på video og modtager feedback i et trygt og fortroligt læringsmiljø. Mange deltagere vælger efterfølgende at holde de taler, som de har udviklet og øvet på kurset. Underviser er Lawand Hiwa Nimo, taleskriver og tidligere danmarksmester i debat og Kirsten Søndergaard, sekretariatsleder og tidligere konsulent i Dansk Sygeplejeråd. 

 

Kursus 3: Styrk indflydelsen

Hvordan får vi uddannelseslederens opmærksomhed og indflydelse på vores uddannelse? Styrk indflydelsen er et nyt kursus med fokus på at styrke lokalbestyrelsernes systematiske indflydelse på uddannelsen og uddannelsesstedet. Efter kurset, der vil være en blanding af oplæg og øvelser, vil du:

  • Have større indsigt i den politiske opbygning af din professionshøjskole
  • Få værktøjer til at indgå i konkrete forhandlinger 
  • Kunne skabe større indflydelse for SLS-medlemmerne på uddannelsesstedet.  

Derudover vil du blive introduceret det fagpolitiske arbejdes betydning i Danmark og hvordan SLS og Dansk Sygeplejeråd i det daglige prøver at få indflydelse på uddannelses- og sundhedsområdet. Underviser er Henrik Brandt, konsulent i Dansk Sygeplejeråd og Jenny Maria Jørgensen, tidl. formand for Lærerstuderendes Landskreds.

 

Fællesprogram 

Fredag og lørdag aften aftenen blænder vi op for et fælles program, hvor der både bliver plads til hygge, fællessang, networking og quiz. Vi starter fredag med et politisk oplæg fra SLS’ formandskab og slutter søndag med en fælles opsamling. Har I idéer til underholdning eller sange, vi skal synge, er I velkomne til at kontakte kursusleder Bjarke Lindemann på sls@dsr.dk.

Tid og sted 

Kurset er med overnatning og varer fra fredag, 4. oktober 2019 kl. 17:00 til søndag 6. oktober 2019 kl. 15:00. Check-in er fra fredag kl. 17, og vi starter med aftensmad kl. 18. Vi skal være på HUSET Middelfart, Hindsgavl Alle 2, 5500 Middelfart. Vi bor på enkelt- eller dobbeltværelser, og du behøver kun medbringe toiletsager, tøj og evt. en computer. 

 

Hvad med udgifter og transport? 

Dansk Sygeplejeråd dækker din kursusafgift, overnatning, forplejning og transport, når du deltager i kurset. Du får tilsendt flere praktiske oplysninger, når du har tilmeldt dig, og kurset nærmer sig. 

 

Tilmelding

Alle lokalbestyrelsesmedlemmer kan tilmelde sig, men hvert lokalbestyrelsesmedlem kan dog kun deltage på det samme kursus én gang. 

 

Tilmelding er efter 'først til mølle'-princippet. Frem til 21. juni 2019 er der dog reserveret to pladser på kursusweekenden til hver SLS-lokalbestyrelse, så alle lokalbestyrelser er sikret en mulighed for at deltage. Man kan dog sagtens tilmelde flere end to med det samme. Er der flere tilmeldte end kursuspladser, kommer man på venteliste.

Allersidste tilmeldingsfrist er den 4. september 2019.

 

Deltagerantal 

Der er plads til 52 deltagere på kursusweekenden, fordelt med 20 på Kursus 1: Skab lokale aktiviteter, 16 på Kursus 2: Få budskabet ud og 16 på Kursus 3: Styrk indflydelsen.

 

Yderligere information

Vedr. program og indhold: Bjarke Lindemann på 29 65 66 41 eller sls@dsr.dk

Vedr. tilmelding og transport: Lise Embalo på 46 95 40 57 eller kursusadm@dsr.dk