SLS-Dobbeltkursus: ’Få budskabet ud’ og ’Skab lokale aktiviteter’

SLS-Dobbeltkursus er for alle medlemmer i SLS’ lokalbestyrelser. Vælg et af de to kurser og bliv skarpere på at engagere medlemmerne på dit uddannelsessted.

De to kurser er for dig, og som gerne vil have flere idéer og værktøjer til at engagere vores medlemmer i vores uddannelse og i studielivet. Vi holder de to kurser på samme sted den samme weekend, hvilket er en oplagt mulighed for at tage flere afsted, sparre med andre lokalbestyrelsesmedlemmer og have det sjovt imens.

Begge kurser er åbne for alle SLS-lokalbestyrelsesmedlemmer. Vi anbefaler, at du starter med kurset ”Skab lokale aktiviteter.” Husk i øvrigt, at du kun kan deltage én gang på hvert kursus.

 

Kursus 1: Skab lokale aktiviteter

Hvordan udvikler og gennemfører vi gode lokale aktiviteter, der engagerer vores medlemmer og skaber konkrete forbedringer på skolen? På kurset, der vil være en blanding af oplæg og workshop, vil du blive bedre til:

  • At forbedre vores medlemmers studieliv igennem konkrete aktiviteter
  • At identificere muligheder for at få indflydelse på dit uddannelsessted
  • Projektudvikling og projektledelse i lokalbestyrelsen.

Med fra kurset vil du få en masse konkrete værktøjer til arbejdet med at skabe lokale aktiviteter. Når kurset er forbi, vil du have en konkret plan klar – lige til at sætte i værk på dit uddannelsessted med din lokalbestyrelse.

Underviser er konsulent Bjarke Lindemann, Dansk Sygeplejeråd/SLS.

 

Kursus 2: Få budskabet ud

Hvordan formidler jeg effektivt SLS’ politiske budskaber, så flere er med på, hvad vi kæmper for? På kurset kommer du til at arbejde med at forberede, opbygge og fremføre dine budskaber igennem mundtlige oplæg eller taler.  Vi kommer også ind på:

 

  • Formidling af SLS’ politik og aktiviteter, så de sidder lige i skabet
  • Opbygning og strukturering af budskabet – især med fokus på det mundtlige
  • Introduktion til debatteknik, framing og andre formidlingsværktøjer.

På kurset vil du blive optaget på video og modtager feedback i et trygt og fortroligt læringsmiljø. Mange deltagere vælger efterfølgende at holde de taler, som de har udviklet og øvet på kurset.

Underviser er konsulent Henrik Brandt, Dansk Sygeplejeråd og Lawand Hiwa Nimo, taleskriver og tidligere danmarksmester i debat.

 

Fællesprogram

Om aftenen blænder vi op for et fælles program, hvor der både bliver plads til hygge, fællessang, networking og quiz. Vi starter fredag aften med et politisk oplæg fra SLS’ formandskab og slutter søndag med en fælles opsamling.

 

Tid og sted

Kurset er med overnatning og varer fra fredag, 22. februar 2019 kl. 17:00 til søndag, 24. februar 2018 kl. 15:00. Check-in er fra fredag kl. 17, og vi starter med aftensmad kl. 18.

 

Vi skal være på Vilvorde Kursuscenter, Vilvordevej 70, 2920 Charlottenlund. Der vil være et værelse til hver deltager, og du behøver kun medbringe toiletsager, tøj og evt. en computer.

 

Hvad med udgifter og transport?

Dansk Sygeplejeråd dækker din kursusafgift, ophold og transport, når du deltager i kurset. Du får tilsendt flere praktiske oplysninger, når du har tilmeldt dig, og kurset nærmer sig.

Tilmelding:

Tilmeldingsfrist er den 31. januar 2019 – men jo før jo bedre.

 

NB: Tilmeldingen sker efter ’først til mølle’-princippet. Der vil frem til torsdag 20. december 2018 være reserveret 2 pladser på SLS-Dobbeltkurset til hver SLS-lokalbestyrelse.

Deltagerantal

Der plads til 36 deltagere, fordelt med 20 på ”Skab lokale aktiviteter” og 16 på ”Få budskabet ud”.

Yderligere information:

Vedr. programmet: Kontakt Bjarke Lindemann på 29 65 66 41 eller sls@dsr.dk.

Vedr. tilmelding og transport: Lise Embalo på 46954395 eller kursusadm@dsr.dk