Forkant Årgang 2020 nr. 1

I dette nummer

andre artikler

Forskning

Kvinders selvtillid overhaler mænds fra 40 års alderen

Indtil 40-årsalderen har kvinder mindre selvtillid på jobbet end mænd, viser stor undersøgelse. Hvis forskellen skal udjævnes tidligere i karrieren, må kvinder komme tidligere ud af busken, mener kønsforsker Karen Sjørup.

leder

Velkommen til nyt magasin om ledelse

Forestil dig et kort øjeblik et temmelig beskidt og rodet værksted. Måske er det et lokalt autoværksted eller dit eget hobbyrum? Nogenlunde sådan … rodet, hektisk og kreativt, har der været i de snakke, som er gået forud for, at vi nu kan præsentere, hvad der forhåbentlig bliver et inspirerende værktøj i dit lederliv. Vi har drejet på skruer og justeret på møtrikker for at skabe et nyt magasin til lederne i sundhedsvæsenet.

Tema: Med HR som lederens medspiller

Eksperter: Mange ledere leder ikke til grænsen af deres ledelsesrum

Ifølge to ledelseseksperter er der god plads til at udvide ledelsesrummet for mange offentlige ledere – bare ikke i så høj grad når det gælder økonomi og lønninger. I stedet for afgrænsede ressourcer, så fokuser i stedet på samarbejdsmetoder, kultur, kommunikation og udvikling, anbefaler Klaus Majgaard, forsker i offentlig styring og ledelse, og Dorte Cohr Lützen, ledelseskonsulent og forfatter til bog om ledelsesrum.