Forkant Årgang 2021 nr. 4

I dette nummer

Aktuelt

Eksperter advarer: Ledere er havnet i uholdbar situation

Eksperter og iagttagere af det danske sundhedsvæsen advarer nu om, at ledere – både på hospitaler og i landets kommuner –udsættes for øget personligt pres pga. den tilspidsede situation med mangel på kvalificeret personale samtidig med coronaudfordringer.

leder

2022 skal sætte ny retning for sundhedsindsatsen

Julen og nytåret er på én eller anden måde ekstra velkommen i år. For aldrig – fristes jeg til at sige – har der vel været så meget behov for, at vi kan sige, at nu runder vi af og starter på en frisk.

Tema: Faglig Ledelse

Faglig ledelse løfter stolthed, kvalitet og samarbejde

Med sygeplejen i centrum har et ihærdigt lederteam på Afsnit for ældresygdomme på Herlev Hospital stoppet massiv medarbejderflugt og ansat en stribe ny sygeplejersker. Ifølge nyt forskningsstudie i faglig ledelse blandt sygeplejersker og afdelingssygeplejersker opleves den faglige kvalitet højere på afdelinger, hvor lederen udøver faglig ledelse. Uden faglig ledelse bliver ledelsesarbejdet begrænset til drift og tilpasningsopgaver. Derfor bør der gøres plads til fagligheden i offentlig ledelse, lyder det fra forsker og ledende sygeplejerske.