Samtaleværktøjer for mentee og mentor

Få mest ud af dit mentor-forløb. På denne side finder du inspiration til din forberedelse inden dine samtaler mellem mentee og mentor.

Retur til Mentorordning

Er du på vej ind i et mentor-forløb ...så glæd dig endelig allerede nu. Næsten alle, der har været igennem et mentor-forløb i Lederforeningen, melder efterfølgende tilbage, at det både har været rigtig givende og også en god oplevelse at være i kontakt med en kollega på denne måde.

En stor del af vejen til et godt mentor-forløb er, at både mentor og mentee også forbereder sig til forløbet. Det sikrer størst muligt udbytte.

Derfor har vi samlet et par nyttige redskaber, der kan hjælpe dig med forberedelsen.

Forberedelse for dig, der har bedt om et mentor-forløb

Er du mentee kan du blive inspireret af modellen til Mentees egendialog.

Som mentee er det ofte svært at overskue konsekvenser af en beslutninger. Ved hjælp af spørgsmålene i Mentees egendialog får du hjælp til at sortere dine tanker og følelser omkring en aktuel beslutning og du får vendt de muligheder du har.  Brug modellen til at forberede dig til din mentorsamtale.

Forberedelse for dig, der skal fungere som mentor

Er du mentor. kan du bruge modellen Struktur for en mentorsamtale. Modellen er ideel som redskab til at strukturere og styre samtalen. Modellen Mentees egendialog kan også bruges som en samtale ”skabelon” for en mentorsamtale.  

Er du i tvivl om noget...

Har du spørgsmål til brug af modellerne er du velkommen til at kontakte Ledelseskonsulent Corinna Roost, hvis du gerne vil have en uddybning af samtaleværktøjet.