Du kan styrke arbejdsmiljøet

Ofte bliver vi først rigtig opmærksomme på arbejdsmiljøet, når det pludselig ikke fungerer eller måske direkte ender galt. Men du kan som leder også medvirke til at styrke arbejdsmiljøet.

Oprettet: 15.09.2019

Ved at være lidt nysgerrig inden det for alvor bliver nødvendigt, kan du måske som leder medvirke til at forebygge, at det ender galt … og måske endda finde inspiration til, hvordan I kan styrke arbejdsmiljøet.

Her er en god vej til inspiration:

Arbejdstilsynet og Videncenter for Arbejdsmiljø står bag hjemmesiden "Arbejdsmiljø i Danmark" – og her kan du blandt andet finde en række spændende tal og anbefalinger.

Metoder og indblik

Find for eksempel metoder til at styrke arbejdsmiljøarbejdet i hospitalsbranchen!
Vidste du, at der i hospitalsbranchen i gennemsnit anmeldes mere end 800 erhvervssygdomme om året og 1.600 arbejdsulykker, hvoraf ca. 150 er alvorlige ulykker?

Det er ofte de samme ting, der går galt, hvilket betyder, at både ulykker og nedslidning kan undgås, hvis I sætter fokus på at forebygge nogle enkle, men afgørende risici.

Dyk ned i tallene for hospitalsbranchen og få hjælp til, hvor og hvordan I med fordel kan fokusere jeres arbejdsmiljøindsats HER

Få mere generel viden om arbejdsmiljøet og de vigtigste regler for hospitalsbranchen HER

Inspiration til at arbejde med psykisk arbejdsmiljø

Dansk Sygeplejeråd er - som en del af Forhandlingsfællesskabets øvrige faglige organisationer -  gået sammen med Danske Regioner om at udgive en række artikler, der kan inspirere arbejdspladser i regionerne til at arbejde med at styrke det psykiske arbejdsmiljø i tæt relation til kerneopgaven.

Find artiklerne HER

(Foto: Genrefoto fra Gentofte Hospital - fotograf Jesper Ludvigsen - Region Hovedstaden)