Ledere kan forhandle egen løn hvert år!

Gennem de seneste ti år er der flere og flere ledere, hvis lønudvikling sker gennem individuelle forhandlinger. Du kan forhandle din løn hvert år. Lederforeningen hjælper dig!

Oprettet: 17.04.2019

Mange af os glemmer det, eller synes måske, at der er andre ting, der lige skal ordnes først. Men dermed ender du med at snyde dig selv for en helt rimelig regulering af din løn. Og du skal som hovedregel selv tage initiativ til den årlige regulering. 

- Det er et naturligt tidspunkt på året at bede om den årlige lønsamtale nu i forårsmånederne. Som medlem i lederforeningen har du også adgang til sparring med din ledelseskonsulent. Det er en del af dine mange fordele i dit medlemskab, fortæller Lederforeningens formand, Irene Hesselberg.

To veje til højere lederløn

Der er to versioner af, hvordan den individuelle lønudvikling sker: 

Den ene version er, når du som leder selv anmoder din nærmeste leder/chef om en individuel lønsamtale – og selv forhandler.
Her kan du som sagt få lønsparring med din ledelseskonsulent i Lederforeningen. En lønsparring foregår som en telefonsamtale, hvor du bliver klædt på med argumenter, inden du skal til selve lønsamtalen med din chef.

Alternativt kan det være en fordel at samle dine lederkolleger til en fælles sparring.  Vi kommer gerne fra Lederforeningen til et lønudvikling- og forhandlingsmøde med dig og dine kolleger, så der kan komme gang i en proces. Vi har rigtig gode erfaringer med at afholde disse fælles forberedelsesmøder.

- Det kan også være i denne forbindelse, at der skal ses på en overordnet forhåndsaftale, hvis I hver især ikke kommer igennem med lønsamtaler hos nærmeste leder. Desværre ser vi nemlig alt for mange steder, at arbejdsgiverne gerne vil den lokale og individuelle lønudvikling, men har ”glemt” at lægge forhandlingskompetence ud til de nærmeste ledere. Det betyder, at det så bliver svært at forhandle den personlige lønregulering. Det arbejder vi i Lederforeningen derfor på at ændre de pågældende steder, forklarer Irene Hesselberg.

Den overordnet forhåndsaftale om ledernes lønforhold forhandles af Lederforeningen med din arbejdsgiver, og giver så at sige en god platform for, at du så efterfølgende forhandler et personligt tillæg oven i den generelle forhåndsaftale.

Bunkebryllup

Den anden version af individuelle lønforhandlinger er, når din leder/chef har indstillet en række ledere til et løntillæg eller engangsbeløb - og gerne vil forhandle med Lederforeningen.

Så indkalder vi dig og dine lederkolleger til et såkaldt ”løndrøftelsemøde” i Lederforeningen med foreningens lederkonsulenter. Sammen finder vi så ud af, om vi også skal påvirke processen, så I selv kan deltage ved disse samlede forhandlinger med din arbejdsplads.

Uanset om du arbejder på en arbejdsplads, der praktiserer den ene eller den anden version, så har du ret til denne årlige lønsamtale. 

Læs mere:

Få gode råd til, hvor du forbereder din årlige lønsamtale via Lederforeningens løn-univers HER!