Muligt for sundhedspersonale at overføre ferie til næste ferieår.

Stigende mangel på sundhedspersonale og øget pres med den seneste udvikling i coronasmitten med Omikron-varianten betyder, at det bliver muligt for sundhedspersonale at overføre ferie, der skulle være afholdt inden 31. december 2021, til næste år.

Oprettet: 15.12.2021

For at mindske presset i sundhedsvæsenet bliver det muligt for sundhedspersonale at overføre ferie til næste ferieår. Regeringen håber, at ændringen kan være med til at frigøre flere hænder.

Det er Beskæftigelsesministeriet, der ændrer i reglerne, så de ikke står i vejen for at skaffe flere hænder i sundhedssektoren henover julen i den ekstraordinære situation. 

Bekendtgørelsen er sendt i høring og træder i kraft hurtigst muligt.

- Det er vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at hjælpe sundhedsvæsenet i den alvorlige situation, vi er i. Jeg vil gerne understrege, at det er op til den enkelte, om man vil afholde den ferie, som man har ret til. Men jeg håber, at vi med muligheden for at overføre feriedage kan være med til at mindske noget af presset for personalet rundt omkring, siger Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard om det ekstraordinære tiltag.

Læs  hele pressemeddelelsen fra beskæftigelsesministeriet HER 
Pressemeddelelsen er dateret den 14. december