Penge skal styrke faglig viden

En ny pulje på knap 11 millioner kroner skal styrke den faglige viden og kvalitetsudviklingen i kommunerne. Puljen blev aftalt i forbindelse med overenskomstforhandlingerne i foråret.

Oprettet: 12.12.2018

Udviklingen og udbygningen af det nære sundhedsvæsen kommer til at stille store krav til sundhedspersonalet i kommunerne. Det kræver, at de ansattes viden og kompetencer udvikler sig i samme takt som opgaverne.

Derfor aftalte KL og Sundhedskartellet i forårets overenskomstforhandlinger oprettelsen af en særlig pulje, som skal styrke og understøtte den udvikling. Det er første gang, at en sådan pulje er aftalt ved overenskomstforhandlinger på det kommunale område.

Parterne er netop nu ved at lægge sidste hånd på rammer og krav til ansøgninger til puljen. Der åbnes op for ansøgninger til puljens midler i første kvartal af 2019.

KL og Sundhedskartellet opfordrer alle interesserede til at sende en ansøgning. Ansatte i alle kommuner inden for Sundhedskartellets overenskomstområde kan søge om midler i puljen til et projekt.

Læs, hvordan KL præsenterer den kommende pulje, HER