Plejehjemsledere: Giv os plads til at lede!

Corona-krisen kan vise, hvordan plejehjem kan ledes endnu bedre, mener Irene Hesselberg, der er formand for Lederforeningen. Irene Hesselberg udtaler sig i forbindelse med den aktuelle debat om kvaliteten på danske plejehjem. Til Avisen Danmark siger hun, at der bl.a. må sikres mulighed for bedre personalekompetencer.

Oprettet: 14.07.2020

I interview med Avisen Danmark i forbindelse med den aktuelle debat om kvaliteten på landets plejehjen, efterlyser Lederforeningens formand Irene Hesselberg, at der bliver bedre mulighed for at kunne få den kvalificerede arbejdskraft, som lederne på plejehjemmene har brug for til en virkelighed, hvor mange ældre er meget syge og mange lider af demens.

- Vi er som samfund forpligtet til, at der er det kompetente personale på plejehjemmene, som kan hjælpe dem. Det er der ikke altid i dag.  Det bør være en overordnet opgave, som der tages fat på nu. Vi må sikre, at der bliver mulighed for at rekruttere personale med de rette kompetencer til dette område, siger Irene Hesselberg til Avisen Danmark.

Hun er bange for, at vi har fået et system, hvor for meget går op i excelark og økonomistyring, så der ikke er tid nok til at gå ind i den enkelte medarbejders behov og sikre, at de rigtige kompetencer er til stede:

- Det kan være svært med alle de ekstra krav, hvis du i forvejen har 80 medarbejdere, er den eneste leder, skal styre økonomien og skal tale med de pårørende. Så kan det være svært at få tid til de små ting, der får det til at fungere, siger Irene Hesselberg til Avisen Danmark.

Hun har oplevet, hvordan det kunne gøres meget bedre. Ironisk nok under den største sundhedskrise i nyere tid, siger hun til avisen;

- Der har ikke været store udviklingsprojekter og alt mulig andet fordi alle dem, der sad i kommunens kvalitetsafdelingen, de var jo sendt hjem. Så man har fået lov til at være en enormt nærværende leder, fordi man kun skulle forholde sig til passe sit plejehjem.

Læs hele artiklen HER!

(Artiklen er offentliggjort den 14. juli 2020)