Regeringsudspil til bedre ledelse overser vigtig pointe

Regeringens oplæg til en ledelses- og kompetencereform under titlen ”En offentlig sektor rustet til fremtiden” overser tilsyneladende, at mange ledere er sat til at skulle lede så mange medarbejdere, at det vanskeliggør overhovedet at kunne udføre nærværende ledelse. Rigtig ærgerligt, lyder det fra Lederforeningen.

Oprettet: 09.01.2019

Regeringen fremlagde onsdag et oplæg til en ledelsesreform under titlen ”En offentlig sektor rustet til fremtiden”. Innovationsminister Sophie Løhde (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) præsenterede 22 konkrete initiativer og 27 anbefalinger, der skal give bedre ledelse i den offentlige sektor.

Udspillet er en opfølgning på Ledelseskommissionens arbejde, men en af de vigtigste anbefalinger fra kommissionens arbejde mangler i udspillet, påpeger Lederforeningens formand, Irene Hesselberg

- Jeg er ærgerlig over, at regeringens udspil tilsyneladende ikke har konkrete initiativer på et af de meget vigtige områder. Et vigtigt led i at skabe god ledelse er at mindske det såkaldte ledelsesspænd – altså at lederen ikke skal lede for mange medarbejdere. Er man leder for 50 eller måske endda helt op til 100 medarbejdere, så bliver det jo svært at udføre den nærværende ledelse, som alle ledere gerne vil. Indenfor sundhedsområdet er det desværre ikke ualmindeligt med ledere, der har ansvar for flere end et halvt hundrede medarbejdere. Det skaber ikke en god ramme for god ledelse”, siger Irene Hesselberg, der er formand for mere end 4.000 ledende sygeplejersker på alle niveauer indenfor det danske sundhedsvæsen.

  • Se pressemeddelelse fra Lederforeningen og DSR HER 
  • Se regeringsudspil ”En offentlig sektor rustet til fremtiden” HER