Stort samarbejde om forskning i ledelsesspænd

Lederforeningen har taget initiativ til, at der gennemføres et forskningsprojekt i, om man kan nå et skridt nærmere svaret på, hvad der er det bedste antal medarbejdere, som en leder har ansvar for. Forskningen i ledelsesspænd gennemføres netop nu.

Oprettet: 10.09.2020

Måske kan du blive et vigtigt omdrejningspunkt for, at forskere kan få ny viden om ledelse af medarbejdere.

En række afdelingssygeplejersker, der er medlemmer i Lederforeningen, har fået en spørgeundersøgelse om ledelsesspænd og hvor mange medarbejdere, de har ansvar for. Forskningsprojektet er blevet en realitet i et tæt samarbejde mellem Lederforeningen,  Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse i Aarhus og med DSR.

Det unikke i projektet er, at forskerne via Lederforeningen og DSR har mulighed for at spørge både ledere og medarbejdere om, hvornår og hvordan man skaber den bedste situation og udgangspunkt for arbejdet indenfor sundhedsområdet.

- Vi hørte lidt ad omveje, at forskerne var interesserede i at undersøge, om man mon kan tale om et ideelt antal medarbejdere, hvis ledelse skal fungere bedst. Og vi oplever jo meget stor spredning indenfor sundhedsområdet. Nogle ledere har ansvar for en halv snes medarbejdere, mens andre ledere kan have ansvar for helt op til ethundrede medarbejdere. Derfor kontaktede vi forskerne, og spurgte om de var interesserede i at kigge nærmere på vores område, fortæller Irene Hesselberg.

Nu er undersøgelsen så i fuld gang. Det er forskere tilknyttet Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, der står for selve undersøgelsen.

Både Lederforeningen og DSR bakker aktivt op om undersøgelsen. En lang række afdelingssygeplejersker i Lederforeningen har netop modtaget et spørgeskema fra Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse.

Vigtigt at mange deltager

En høj svarprocent har stor betydning for undersøgelsens generelle gyldighed. Og for at forskerne dermed kan undersøge, hvad forskellige ledelsesspænd betyder. 

- Vi håber, at de pågældende ledere vil udfylde undersøgelsen. Det kan give vigtige fingerpeg om, hvordan vi bedst kan indrette sundhedssystemet fremover, lyder det fra Lederforeningens formand, Irene Hesselberg.

Alle besvarelser i undersøgelsen behandles anonymt. Går alt efter planen vil forskerne have forskningsresultater parat i starten af 2021.

(Foto: Genrefoto, colourbox)