Forflytning

Vær opmærksom på arbejdsstillinger og bevægelser, når du udfører sygepleje. På denne side kan du finde redskaber og inspiration til den gode forflytning.

Inspiration til den gode forflytning

Dansk Sygeplejeråd har i regi af Brancefællesskab for Arbejdsmiljø for Velfærd og offentlig administration medvirket til et E-læringsmodulet, der giver viden om:

  • Hvorfor det er vigtigt med god forflytningsteknik
  • Hvad man skal være særligt opmærksom på ved forflytninger
  • Hvordan god forflytningsteknik kan hjælpe både borgeren og den ansatte

Der sættes fokus på forflytninger i hospital, hjemmepleje, plejehjem og døgninstitution.

Læs mere information om E-læring om forflytning

Få mere rådgivning og flere værktøjer på Branchefællesskabets hjemmeside forflyt.dk

Film om forflytningsteknik

Forflytningsfilm til brug i undervisning, dialog og refleksion om forflytning og forflytningsopgaver i medarbejdergrupper, med elever og studerende, sammen med forflytningsvejleder, underviser eller anden ressourceperson. Filmene viser fx. flyt af borger højere op i seng, ben op i seng og lejring. Find filmene her              

Fem andre korte film, som viser nogle af de situationer, hvor risikoen for at det går galt i forbindelse med forflytninger. Det gælder fx når borgeren rejser sig med støtte, sidder med støtte og tripper rundt. De film finder du her

Podcast om forflytning

"Forflyt med omtanke" er en podcastserie på otte episoder, der har fokus på forebyggelse af akut fysisk overbelastning på social- og sundhedsområdet.

Podcastserien er baseret på hverdagsbeskrivelser af oplevelser med akut fysiske overbelastning. Podcastserien har blandt andet været på besøg på Neurologisk afdeling på Regionshospitalet i Viborg og på besøg i Horsens Kommune.

Hør i otte episoder de ansattes historier og eksperternes bud på, hvorfor krop- og rygskaderne opstår, og hvad der skal til, for at vi kan undgå dem. Du finder podcast om forflytning her

Kultur

En god forebyggelseskultur spiller en væsentlig rolle i forhold til at forebygge muskel-og-skelet besvær.
Materialet 'Tag snakken - bryd vanerne' kan være en god inspirationskilde til at komme igang med at styrke og forankre jeres forebyggelseskultur på arbejdspladsen.