Når du arbejder ude

Forebyg vold og trusler når du arbejder ude fx på gaden eller i borgerens eget hjem

Som sygeplejerske med udgående funktion fx gadesygeplejerske, hjemmesygeplejerske eller psykiatrisk sygeplejerske arbejder du ofte alene og med risiko for vold og trusler. Det er derfor afgørende, at du føler dig tryg i mødet med borgeren eller patienten, når arbejdet foregår uden for den faste arbejdsplads fx på gaden eller i borgerens eget hjem.

BFA Velfærd og Offentlig administration har lavet en publikation, som kan bruges til, at I får talt ordentlig igennem på arbejdspladsen, hvordan I forebygger vold og trusler ved udearbejde. Der præsenteres en enkel model med spørsmål der er gode at sætte på den fælles dagsorden ift:

  • at være godt foreberedt til opgaven
  • at håndtere situationen konfliktnedtrappende
  • at få bearbejdet kritiske episoder

Nøglekort og klistermærker

Sammen med publikationen er lavet nogle nøglekort med en lommeversion af modellen. Det kan du og dine kollegaer have med som en påmindelse om, hvad I skal tænke over før, under og efter en opgave ude. Der er også lavet klistermærker, som kan bruges som reminder om, at I har sat fokus på området. Mærkerne kan fx sættes på en mappe, et telefoncover, nøglering eller lign.

Find publikationen "Arbejd trygt ude", hvor du også kan hente nøglekort og klistermærker