Covid-19: Det betyder det for dig som sygeplejerske

Hvordan forholder du dig, hvis du som sygeplejerske skal arbejde med coronavirus? Og hvad er reglerne vedrørende løn og ansættelse, hvis du bliver smittet eller kommer i karantæne? Vi har udarbejdet denne informationside med råd og henvisninger

Få svar på spørgsmål om corona, løn og ansættelse

Corona-situationen rejser naturligt en del bekymringer hos sygeplejersker, og på denne side finder du svar på de mest almindelige spørgsmål om corona, løn og ansættelse. Finder du ikke det, du søger, kan du kontakte din TR eller lokale kreds. 

Studerende kan finde informationer om covid-19 hos Sygeplejestuderendes Landssammenslutning

Brug emnerne på siden til at finde svar om bl.a. arbejdsforhold, smitte og risikogrupper eller brug den alfabetiske oversigt.
Alfabetisk oversigt 

Dine arbejdsforhold under covid-19

Covid-19 påvirker arbejdsforholdene for både offentlige og privatansatte sygeplejersker. På grund af corona kan du derfor opleve at få nye opgaver, nyt arbejdssted eller nye beføjelser i dit arbejde.

Smittet med coronavirus

Er du smittet, eller er du i nær kontakt til en smittet, kan det have stor betydning for dit privat- og arbejdsliv. Som sygeplejerske skal du være opmærksom på senfølger, og at sygdom covid-19 kan anmeldes som arbejdsskade, hvis du blev smittet på arbejdet.

Risikogrupper for covid-19

Patienter og borgere i risikogruppe for covid-19 skal der tages særligt hensyn til. Som sygeplejerske skal du være ekstra forsigtig og opmærksom, hvis du selv, eller en du er nær, er i risikogruppe.

Coronavirus: Nyhedsbrev

Læs Dansk Sygeplejeråds nyhedsbrev i perioden marts til 1. juli 2020 med information for sygeplejersker om corona-situationen i det danske sundhedsvæsen.