Covid-19: Det betyder det for dig som sygeplejerske

Hvordan forholder du dig, hvis du som sygeplejerske skal arbejde med coronavirus? Og hvad er reglerne vedrørende løn og ansættelse, hvis du bliver smittet eller kommer i isolation? Vi har udarbejdet denne informationside med råd og henvisninger.

Få svar på spørgsmål om corona, løn og ansættelse

Corona-situationen rejser naturligt en del bekymringer hos sygeplejersker, og på denne side finder du svar på de mest almindelige spørgsmål om corona, løn og ansættelse. Finder du ikke det, du søger, kan du kontakte din TR eller lokale kreds. 

Smittet eller nær kontakt til smittet

Er du smittet, eller er du i nær kontakt til en smittet, kan det have stor betydning for dit privat- og arbejdsliv. Som sygeplejerske skal du være opmærksom på senfølger, og at sygdom covid-19 kan anmeldes som arbejdsskade, hvis du blev smittet på arbejdet.

Sundheds- og plejepersonale kan få influenzavaccination

Der er tilbud om influenzavaccination til personale i sundheds- og plejesektoren, der har opgaver med pleje, omsorg og behandling af borgere. For de omfattede personalegrupper forventes hovedparten at kunne blive vaccineret på arbejdspladsen. Vaccination af sundheds- og plejepersonale skal registreres i Det Danske Vaccinationsregister i lighed med øvrige vaccinationer.

Må du arbejde med covid-19 smittede, når du er gravid?

Få styr på rettigheder og anbefalinger, hvis du er gravid og skal arbejde med covid-19 smittede borgere og patienter.