Seniorordninger for sygeplejersker

For sygeplejersker, der er ansat i en region, en kommune, i staten eller i det private, findes der særlige seniorordninger, som Dansk Sygeplejeråd har været med til at forhandle på plads i overenskomsterne.

​Seniorordningerne i regioner, kommuner og staten er lidt forskellige, men overordnet gælder det, at der er aftalt en række initiativer, der skal gøre det lidt mere attraktivt for sygeplejersker, der er fyldt 60 år, at blive på arbejdsmarkedet. På det private område er der forskellige muligheder, alt efter hvilke aftaler der gælder på din arbejdsplads. 

Læs om de forskellige seniorordninger via nedenstående links, og se om der er relevante muligheder for dig. 

 

Ansat i en region?

Som seniormedarbejder i en region har du adgang til forskellige tilbud. Det kan fx være seniorsamtale, seniorbonus, seniorstilling, fratrædelsesordning eller aftale om generationsskifte for ledere.

> Læs mere om aftalerne på det regionale område her

  

Ansat i en kommune?

Som kommunalt ansat seniormedarbejder har du adgang til forskellige tilbud. Det kan fx være seniorsamtale, seniordage, seniorstilling, fratrædelsesordning eller aftale om generationsskifte for ledere.
Læs mere om aftalerne på det kommunale område her

 

Ansat i staten?

Som seniormedarbejder ansat i staten har du adgang til forskellige tilbud. Det kan fx være seniorsamtale, seniorbonus, aftrapning i tid eller job/charge og betalt frihed eller fastholdelsesbonus.

> Læs mere om mulighederne på statens område her

 

Ansat i den private sektor?

Også i den private sektor findes der forskellige former for seniorordninger. De konkrete muligheder afhænger af den enkelte overenskomst på dit ansættelsessted.

> Find din overenskomst og læs om dine muligheder her