Skift til vintertid

Den sidste weekend i oktober overgår vi til vintertid. Det vil sige, at klokken 03:00 bliver alle ure sat en time tilbage. Sygeplejersker, som er på nattevagt, får vagten forlænget med en time. Læs, hvad du skal være opmærksom på.

Vintertid starter i oktober

Natten mellem lørdag d. 30. oktober 2021 og søndag d. 31. oktober 2021 skifter vi til vintertid. 

Klokken 03:00 søndag bliver alle ure sat en time tilbage til klokken 02:00. Det betyder, at sygeplejersker i nattevagt denne nat får en vagt, der er en time længere.

Arbejdsgiver skal sikre, at dine timer passer i møde / normperioden uanset om du arbejder det sædvanlige antal timer i vagten eller en time mere. 

Vær opmærksom på:

  • Hvis du arbejder i en region og normalt arbejder i 12 timers vagter i weekenden, så kan din vagt IKKE ændres til 13 timer. Den maksimale vagtlængde, som arbejdstidsaftalen tillader, er 12 timer. Din afdeling må derfor planlægge med, at en af dine kolleger møder ind én time tidligere.
  • Hvis du arbejder i en kommune, er den maksimale vagtlængde 10 timer, og derfor kan der ikke planlægges med vagter på mere end 10 timer.

I begge tilfælde skal din arbejdsplads derfor planlægge, at en af dine kolleger møder ind 1 time tidligere.

TR og kreds kan hjælpe, hvis du er i tvivl

Tillidsrepræsentanten på din arbejdsplads eller din lokale DSR-kreds kan du kontakte, hvis du er i tvivl om din arbejdstid bliver planlagt rigtigt.