Løntjek

DSR afholder løntjek sammen med andre fagforeninger i Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, i ugerne 46 og 47 i 2020. Find redskaber og hjælp til at få styr på din løn her.

er_du_ok_logo_lille

Hver tredje har fejl i lønsedlen

Mere end hver tredje sygeplejerske havde fejl på lønsedlen i 2019.  
NOTAT Fejl i lønseddel 2019

Tip til hurtigt løntjek

De fleste fejl sker i forbindelse med ekstraarbejde, som ikke bliver indberettet, viser analyse fra DSR. 

  • Se på din lønseddel, om alle dine lørdags- søndags, aften- og nattillæg fremgår, når du sammenligner med, hvad du selv har noteret i din kalender?
  • Stemmer din grundløn og faste tillæg? Og er de blevet reguleret efter det, der er aftalt i seneste overenskomst?
  • Er dit timetal rigtigt opført?
  • Er pensionsprocenten korrekt?
  • Stemmer din anciennitetsdato?

Se eksempler på lønsedler længere nede på siden, hvor du kan se, hvor på lønsedlen du skal kaste et særligt skarpt blik. Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at tjekke lønsedlen, så kontakt din TR eller din lokale kreds

Vi har samlet de vigtigste informationer om løn i forhold til vagtplan, fridage og helligdage i en overskuelig pjece. Har du dem i baghovedet, er du allerede godt på vej.

Lønløftet

Sygeplejersker har brug for Lønløftet. Folketingets politikere skal forpligte sig til – i samarbejde med sygeplejerskerne og arbejdsgiverne - at løfte sygeplejerskernes løn over de kommende år. Skriv under på Lønløftet - og stil krav til politikerne.

Mere om Er du OK?

Hvem er min TR?

Når der er fejl på lønsedlen eller du skal skal forhandle ansættelseskontrakt ved jobskifte, er det oplagt at tage en snak med din tillidsrepræsentant. Find ud af, hvem som er din TR, og hvad du kan bruge din TR til.