Ikke ramt af konflikt? Sådan støtter du dine kolleger

OK18: Fem tips til at støtte dine konfliktramte kolleger, hvis du ikke selv er omfattet af strejke eller lockout.

Hvis du ikke selv er udtaget til strejke eller lockout, er din opbakning enormt vigtig for dine konfliktramte kolleger. De har brug for al den støtte, de kan få. Sådan kan vi bedst sammen vinde kampen om bedre løn- og ansættelsesforhold.

Måske er du privatansat, sygeplejestuderende eller på barsel – eller du arbejder på et hospital, plejecenter eller en anden arbejdsplads, som ikke er udtaget til konflikt eller nødberedskab.

 

Sådan støtter du konfliktramte kolleger

Meningsmålinger viser, at danskerne bakker os massivt op - den opbakning skal vi beholde. En stor del af kampen foregår på sociale medier og i det offentlige rum, og her kan du gøre en forskel:

 

1: Tag diskussionen om konflikten

Når du ses med venner og bekendte, så tal med dem om situationen. De kender måske ikke dit fag, dine lønforhold og arbejdsvilkår og vil gerne vide, hvorfor vi egentlig konflikter.

Forstå konflikten på fem minutter

9 myter og svar om OK18

 

2: Del og like os på Facebook

Jo mere du deler og liker DSR’s indhold, jo flere af dine Facebook-venner vil se vores holdninger og aktiviteter - og det er med til at fastholde opbakningen til vores sag.

Følg DSR på Facebook

 

3: Kommenter indhold på sociale medier

Deltag i debatter og fortæl om dine synspunkter på Facebook og andre sociale medier. Husk også at like opslag fra dine venner, der bakker op om vores OK-krav til sygeplejersker og andre offentligt ansatte.

 

4: Brug #enløsningforalle

Husk hashtagget #enløsningforalle, når du skriver om OK18 på sociale medier som f.eks. Facebook, Twitter og Instagram.

 

5: Deltag i OK18-aktiviteter

Over hele landet er der arrangeret demonstrationer og andre aktiviteter til støtte for de offentligt ansatte. Det er vigtigt at vise arbejdsgiverne – og politikerne – at vi er mange, der står sammen. Mød meget gerne op og vis din opbakning - det er nu, det gælder!

Find et arrangement nær dig