Sig først ja...
... til et nyt job efter lønforhandling. Få svar på ofte stillede spørgsmål om lønforhandling, hent vores pjece med gode råd og prøv Lønbarometeret.
... til et nyt job efter lønforhandling. Få svar på ofte stillede spørgsmål om lønforhandling, hent vores pjece med gode råd og prøv Lønbarometeret.
Løn optager rigtig mange sygeplejersker. Det gør den, fordi vi mener, den er for lav. Det skal vi sammen gøre noget ved – hver gang vi har muligheden for det.
Sygeplejerskers løn bliver fastlagt på flere niveauer – både ved de centrale lønforhandlinger, når der indgås lokale aftaler på regionalt niveau, og ved forhandling om den enkelte sygeplejerskes ansættelseskontrakt.
Vi ved, at det er i forbindelse med et jobskifte, at man har de bedste muligheder for at stige i løn. Alligevel siger hver anden sygeplejerske det gamle job op, inden lønnen i det nye er på plads. Derfor sætter vi fokus på budskabet: Sig først ja til et nyt job efter lønforhandling.
Løn forhandles flere steder. Blandt andet når sygeplejersker skifter job. Det sætter vi nu fokus på. Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, forklarer her, hvorfor og hvordan du skal gøre. Og Annette Heick hjælper med at huske dig på det. Du står ikke alene.
Find svar på de spørgsmål, du kan have til lønforhandling, når du skifter job.
I Fagbladet Sygeplejersken nr. 12/2019 kan du bl.a. læse lønhistorier fra det virkelige liv og se, hvilke elementer din løn er sammensat af og hvad der er til lokal forhandling.
Dansk Sygeplejeråd opfordrer i en aktuel kampagne sygeplejersker til først at sige ja til et nyt job, når de har...
Sidste gang Janni Mette Nygaard Lauridsen skiftede job, var det ”et totalt drab på økonomien”. Derfor var hun ekstra...
Det forringer ens muligheder for at forhandle den bedst mulige løn på plads, hvis man siger sit gamle job op, før der...
Jobskifte er et af de vigtigste vinduer for sygeplejersker til at få mere i løn. Alligevel siger hver anden sygeplejerske deres gamle job op og ja til det nye, inden lønnen er forhandlet på plads. Ny...
Det giver mere i løn, end arbejdsgiver har spillet ud med, når medarbejder og tillidsrepræsentant får forhandlet løn i forbindelse med sygeplejerskers jobskifte. Halvdelen af sygeplejerskerne har dog...
Sygeplejersker har brug for Lønløftet. Folketingets politikere skal forpligte sig til – i samarbejde med sygeplejerskerne og arbejdsgiverne - at løfte sygeplejerskernes løn over de kommende år. Skriv under på Lønløftet - og stil krav til politikerne.
Find gennemsnitslønnen for offentligt ansatte sygeplejersker.
Hvad tjener en sygeplejerske i gennemsnit? Med DSR’s Lønbarometer kan du se, hvad andre sygeplejersker på tværs af...
Vis mere
Lønbarometeret er en lønstatistik. Den viser gennemsnitslønnen og lønspredningen.
Sundhedskartellets lønberegner minder mere om en løntabel. Den er et opslagsværktøj, som viser, hvad du skal have i løn ifølge overenskomsten, og så kan du sammenligne stillinger og regne værdien af lokalt aftalte tillæg ud.
Lønbarometeret anvender officiel statistik fra krl.dk og lønoverblik.dk. Begge hjemmesider får data direkte fra lønsystemerne, som de behandler og gør offentligt tilgængelige i form af lønstatistikker.
KRL - Kommuner og Regioners Løndatakontor
Lønbarometeret bruger data fra KRL for sygeplejersker ansat i kommuner og regioner. På krl.dk kan du finde statistik om ansatte i kommuner og regioner. De bagvedliggende data i KRL er ejet af arbejdsgiverne, men behandles uafhængigt af KRL.
Lønoverblik.dk - ansatte i staten
Lønbarometeret bruger data fra lønoverblik.dk for sygeplejersker ansat i staten. På lønoverblik.dk kan du finde lønstatistik for ansatte i staten. Siden er udviklet i et samarbejde mellem Moderniseringsstyrelsen og forhandlingsfællesskabet CFU.
Lønbarometeret bruger statistikker fra krl.dk (Kommuner og Regioners Løndatakontor) og lønoverblik.dk (ansatte i staten). De er bygget forskelligt op ift. valgmuligheder og lønbegreber. Disse forskelle kommer med over i Lønbarometeret, og derfor er dine valgmuligheder lidt forskellige for kommuner/regioner og staten.
Lønbarometeret bruger statistikker fra krl.dk (Kommuner og Regioners Løndatakontor) og lønoverblik.dk (ansatte i staten). Derfor kan du ikke få andre valgmuligheder end dem, som er tilgængelige på krl.dk og lønoverblik.dk .
Det betyder bl.a., at du måske ikke kan finde en titel, der er magen til dén, du har på dit arbejde, og at du ikke kan vælge, i hvilken kommune eller region, du er ansat i.
Der kan være mange forskellige grunde:
Tag gerne kontakt til din kreds eller Lederforeningen, hvis du har spørgsmål til din løn.
Lige nu har vi desværre ikke data om lønningerne for sygeplejersker i det private, der er pålidelige nok til, at vi kan bruge dem i Lønbarometeret.
Se i stedet Lønstatistikken for privatansatte sygeplejersker.
Din DSR-kreds kan fortælle dig, hvem der er tillidsrepræsentant på den arbejdsplads, hvor du søger job.
Sygeplejerskers løn består ofte af en grundløn og forskellige tillæg. Se, hvad der indgår i lønnen, og hvordan lønnen...
Vis mere
Sygeplejerskernes lønefterslæb skyldes Tjenestemandsreformen fra 1969. Højere løn kan ikke alene løses ved...
Vis mere